Hoe fixen we de gender gap?
De ‘gender gap’, je hebt er vast weleens van gehoord, maar wat wordt hieronder verstaan? Deze term verwijst naar de ongelijkheid tussen mannen en vrouwen op verschillende gebieden, zoals hun positie op de arbeidsmarkt, in de politiek en in de gezondheidszorg. Zelfs anno 2024 is er nog een grote ongelijkheid tussen mannen en vrouwen zichtbaar. Zo is 65% van de Nederlandse vrouwen financieel kwetsbaar, verdienen vrouwen 14% minder dan mannen in een gelijkwaardige functie en is 50% van de Nederlandse vrouwen financieel afhankelijk van hun partner of de overheid (cijfers uit 2022). Kortom, vrouwen zijn weinig financieel zelfredzaam in deze maatschappij. Deze fenomenen creëren samen een scheve machtsverhouding, en staan een gendergelijke toekomst in de weg.

“Als we het huidige tempo voortzetten, duurt het nog 136 jaar voordat wereldwijd de gender gap weggewerkt is.” – World Economic Forum

Het bestrijden van deze gender gap vereist collectieve inspanningen op verschillende niveaus. Dit realiseerde Marianne Bruijn, oprichtster en CEO van ‘The Female Fix’, zich ook. Vastbesloten om verandering te brengen, besloot Marianne op te staan met The Female Fix om een versnelling in dit proces teweeg te brengen.

Marianne heeft verschillende initiatieven gelanceerd om vrouwen rechtstreeks te ondersteunen in het proces naar gendergelijkheid. Met haar boek ‘The Female Fix’ richt ze zich op het versnellen van de gendergelijkheid en het vergroten van de financiële zelfredzaamheid van vrouwen. Daarnaast helpt ze met de door haar ontwikkelde werkmethode bedrijven bewuster te maken van genderongelijkheid en ondersteunt ze hen bij het ontwikkelen van actieplannen, is ze professioneel spreker op dit thema en geeft ze coaching, cursussen en workshops aan vrouwen.

Informatie

  • Datum: Maandag 13 mei 2024
  • Tijd: 15.00 – 18.00 (excl. optioneel diner)
  • Locatie: De Engel, Burgermeester Wallerweg 2, Houten
  • Kosten: Exclusief diner, inclusief boek €45,- (ex. btw) / Inclusief diner, inclusief boek €95,- (ex. btw)

Meld je aan voor het diner

Programma

  • 15.00 – Inloop
  • 15.30 – Lezing
  • 17.00 – Borrel
  • 18.00 – Optioneel diner (met een drie keuzen menu)

Docenten