De belastingheffing in box 3 blijft de gemoederen bezighouden. Na het ‘Kerstarrest’ is box 3 immers ingrijpend gewijzigd en gelden er nieuwe regels.
In september 2023 en februari 2024 hebben de advocaat-generaals (A-G) Wattel en Pauwels hun conclusies gepubliceerd over of het rechtsherstel box 3 houdbaar is en hoe het werkelijk rendement in box 3 bepaald moet worden. In dit webinar gaat de docent in op alle vragen die voortkomen uit deze conclusies, zoals: wat is nu de stand van zaken van rechtsherstel box 3 en welke gevolgen heeft dit voor de Overbruggingswet box 3? Wat houden deze conclusies in en welke gevolgen heeft dit voor de belastingplichtige met box 3 vermogen? Wat kan ik als mkb-adviseur vooruitlopend op de arresten van de Hoge Raad in augustus 2024 nu al voor mijn klanten doen? Wat kan ik nu al doen als de Hoge Raad de conclusie van de A-G Wattel en A-G Pauwels overneemt? En wat kan ik nu al doen als de Hoge Raad anders beslist dan de A-G Wattel en A-G Pauwels?
Op al deze vragen krijg je tijdens dit webinar antwoord.

Ook geeft de docent in dit webinar een praktische invulling van het begrip “werkelijk inkomen” in het kader van het bepalen van het box 3-inkomen.

Wat ga je leren in de cursus Bereid je voor op de publicatie van arresten over box 3 van Hoge Raad in augustus?

  • De inhoud van de belangrijkste uitspraken over box 3 van 2022 t/m 2024;
  • Wat de conclusies van de A-G Wattel en A-G Pauwels over box 3 inhouden;
  • Hoe het werkelijk rendement box 3 bepaald moet worden als de Hoge Raad de conclusies van de advocaat-generaals overneemt;
  • Wat je nu al voor je klanten kan doen als de Hoge Raad haar arresten in augustus publiceert.

Leerdoelen en leerresultaten

  • Je kennis over de wijzigingen en jurisprudentie in box 3 is weer volledig up-to-date;
  • Je weet wat je moet doen om je klanten met box 3-vermogen en jouw kantoor voor te bereiden op de te verwachten Hoge Raad uitspraken in augustus 2024.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?