Selecteer datum
Samenwerkingsvormen en bv-structuren komen in het mkb in allerlei vormen voor. Dat kan variëren van een eenvoudige welbekende man-vrouw maatschap tot een complexe situatie met bv’s. Maar ook een structuur waarbij tussen derden allerlei afspraken worden gemaakt over resultaatverdeling of een situatie waarbij allerlei kosten worden ‘doorbelast’. Zowel bij het aangaan, voortzetten, en eindigen spelen btw-aspecten, zoals bijvoorbeeld bij de verkoop van een deelneming. Dan rijst de vraag: is wat partijen met elkaar afrekenen/verrekenen belast met btw? Wat zijn de effecten op de aftrek voorbelasting als de afwikkeling buiten de btw valt? Kan ik de btw op de verkoopkosten deelneming in aftrek nemen?
Deze en dergelijke kwesties behandelen we deze cursus op praktische wijze in met vele voorbeelden. We kijken daarbij naar de kansen en risico’s. Na deze cursus heb je weer een helder beeld van de verschillende btw-uitdagingen op deze terreinen. Praktisch en gelijk toepasbaar in de dagelijkse praktijk.
Wat ga je leren in de cursus BTW-aspecten bij samenwerkingsverbanden en holdings (VERNIEUWD)?
De volgende onderwerpen komen in ieder geval aan de orde de btw-aspecten van:
– Ondernemerschap;
– BV-structuren;
– Samenwerkingsverbanden;
– Maatschap, VOF en CV;
– Kostendoorbelastingen;
– Kosten voor de gemene rekening;
– Resultaatsafspraken;
– Aftrek voorbelasting.
Leerdoelen en leerresultaten
Door deze cursus ben je in staat tot het tijdig signaleren en optimaliseren van de diverse btw-uitdagingen bij BV-structuren en andere samenwerkingsvormen.