Vóór 1 mei as. moeten de aangiften inkomstenbelasting 2019 of vennootschapsbelasting 2019 voor je klanten bij de Belastingdienst ingediend zijn. Lukt je het niet om tijdig de aangifte inkomstenbelasting 2019 en/of vennootschapsbelasting 2019 voor je klant in te dienen? Dan kan je tot en met 30 april as. bijzonder of incidenteel uitstel aanvragen via je softwarepakket.

Bij het indienen van het verzoek om bijzonder of incidenteel uitstel moet je motiveren waarom je uitstel wil hebben. De Belastingdienst heeft aangeven dat zij coulant omgaat met uitstelverzoeken als bij de motivatie wordt aangegeven dat de oorzaak ligt in de hoge werklast vanwege het aanvragen en/of verlengen van diverse fiscale coronamaatregelen en/of door het feit dat werknemers van de fiscaal dienstverlener zijn uitgevallen als gevolg van corona.

Heb je vragen over je uitstelverzoek? Neem dan contact op met de afdeling CVU (Centrale Verwerking Uitstelregeling) via de BelastingTelefoon: 0800-0543. Team CVU van de Belastingdienst is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag tussen 08.00 tot 17.00 uur. Houd je toegangscode bij de hand.

Meer informatie over het aanvragen van incidenteel en/of bijzonder uitstel vind je in de Brochure Uitstelregeling Belastingconsulenten belastingjaar 2019.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten