Estate planning – basis

6 mei 2024 | 16.00 – 21.00 | BCN Utrecht (Daltonlaan 100)

Belastingadviseurs krijgen steeds vaker vragen over de gevolgen van overlijden. Het gaat dan niet alleen over fiscale, maar ook civiele aspecten zoals: ‘wie erft er van mij, hoe zorg ik dat een kind iets wel of niet krijgt, hoeveel belasting moet er worden betaald en wat krijgt mijn echtgenote als ik overlijd?’
In deze basiscursus ‘Estate planning’ krijg je aan de hand van praktijkvoorbeelden inzicht in de beginselen van het (vernieuwde) huwelijksgoederenrecht, het erfrecht en het schenkingsrecht. Ook komen de meest gangbare testamentvormen en schenkingsmogelijkheden aan de orde, samen met de fiscale gevolgen daarvan. 

 Bekijk cursus 

 

Fiscale impact van duurzaamheidsregels voor mkb (voorheen: Duurzaamheid en fiscale instrumenten)

22 april 2024 | 16.00 – 20.00 | Van der Valk Vianen

Stel je voor: je bent een klusser die gewend is om met zijn dieselbusje door de binnenstad naar klanten te rijden. Plotseling is die binnenstad niet meer toegankelijk voor dieselauto’s. Wat betekent dit dan voor deze klusser? Moet hij zijn vertrouwde busje verkopen en een elektrische variant aanschaffen? Dit betekent dat bedrijfsmiddelen in waarde gaan dalen. Wat zijn de fiscale gevolgen hiervan? 
In deze cursus maak je kennis met het begrip duurzaamheid en hoe dit zich verhoudt tot het heffen van belastingen voor de mkb’er. Wat voor macrotrends zien we? Welke wetgeving geldt er en wat kan ik daar fiscaal mee? Je krijgt inzicht in de klimaatregels en de (in)directe belastinginstrumenten die hiermee samenhangen, waarmee je als adviseur bij het opstellen van de huidige jaarrekening al rekening kan houden.

 Bekijk cursus 

 

De dga en zijn bv samen in een VOF of stille maatschap

23 april 2024 | 16.00  – 21.00 | Van der Valk Assen

De belastingdruk op de winst uit een onderneming in een bv of onderneming in een IB-onderneming kan fors uiteenlopen. De keuze tussen de bv of IB-onderneming is maatwerk. Een dga van een bv kan voor beide opties gaan, door de bedrijfsactiviteiten onder te brengen in een vennootschap onder firma of stille maatschap met zijn bv. Bij die opzet kan hij ook de ‘dure’ belastingheffing op zijn salaris uit de bv grotendeels voorkomen én gebruikmaken van de vele fiscaal gunstige regelingen voor (startende) IB-ondernemers.

 Bekijk cursus 

 

(Her)ontwikkelen, transformeren en verduurzamen van vastgoed

24 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Vianen

Nieuwe, fiscale en niet-fiscale maatregelen zorgen ervoor dat eigenaren van vastgoed (beleggers en eigengebruikers) zich opnieuw oriënteren op de mogelijkheden van het opnieuw positioneren en transformeren van hun vastgoed.
Transformatie neemt in de praktijk verschillende vormen aan; van ‘stevig ingrijpen’ tot het integraal omkatten van een gebouw naar een andere functie (bijvoorbeeld van kantoor of fabrieksgebouw naar woningen). Strenge regelgeving zorgt ervoor dat eigenaren hun gebouwen moeten verduurzamen. Dat brengt hoge kosten met zich mee en de vraag hoe deze kosten fiscaal verwerkt moeten worden.

 Bekijk cursus 

 

 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten