Het Register Belastingadviseurs heeft vrijdag 26 januari een dynamische en informatieve bijeenkomst georganiseerd waarin de Algemene Ledenvergadering (ALV) en aansluitend een boeiend middagprogramma centraal stonden. Het evenement, zowel fysiek als online bijgewoond door bijna 900 leden en belanghebbenden, bleek een platform voor netwerken, kennisdelen waarin tevens de benoeming van een nieuw algemeen bestuurslid, Saskia Bothof-van Kol, plaatsvond. 

De ALV bood de leden van het RB de mogelijkheid om op de hoogte te blijven van de laatste ontwikkelingen binnen het RB en om hun stem te laten gelden bij belangrijke besluitvormingen. Voorzitter Vincent de Jong trapte de ALV af met de traditionele Nieuwjaarsrede waarin hij een beknopte terugblik gaf op het afgelopen jaar. Parallel aan deze vergadering werd er voor beginnende fiscalisten, leden en niet-leden, een interessant ochtendprogramma opgezet met spreker Jan Bons. Tijdens de workshop ‘Weet wie je spreekt’ leerden zij inzicht te krijgen in hun klanten en hoe hen te kunnen binden en boeien.

Nieuw algemeen bestuurslid Saskia Bothof– Van Kol

Tijdens de vergadering werd ook Saskia Bothof-van Kol, een ervaren fiscale professional met een bewezen staat van dienst, verkozen als nieuw algemeen bestuurslid van het RB. Haar enthousiasme en betrokkenheid bij het RB werden warm ontvangen door de aanwezige leden. Met haar jarenlange ervaring als boekhouder en belastingconsulent binnen haar eigen kantoor en als ambassadeur van de RB-community Vrouwen in Fiscaliteit, vertegenwoordigt zij een grote groep binnen het ledenbestand. 

Middagprogramma met vak gerelateerde sprekers 

Na de ALV en een lunch werd de dag voortgezet met een inspirerend middagprogramma georganiseerd in samenwerking met Sdu, waarbij diverse sprekers uit verschillende vakgebieden het podium betraden. Het thema van deze middag was ‘Fiscaliteit en werknemers: Binden en boeien. Aan de orde kwam hoe personeel te werven en te behouden en welke fiscale middelen je daarvoor kunt gebruiken. Onder leiding van dagvoorzitter Sylvester Schenk, Directeur Fiscale Zaken van het RB, kwamen diverse sprekers over dit onderwerp aan bod. Zo kwamen aan het woord: Peter Bos (BDO-adviseur, lid van het RB en voorzitter van de commissie loonheffingen), Dennis Heijmink (RB-lid en fiscaal jurist) en Krieshna Soekhlal (docent bij het RB). De onderwerpen die voorbij kwamen waren, onder andere, de werkkostenregeling (WKR), bindende beloningsvormen en bedrijfsopvolgingstrajecten. De middag werd informeel afgesloten door filosoof en cabaretier Paul Smit. 

Terugblik 

Het RB kijkt met tevredenheid terug op deze bijeenkomst en bedankt alle leden, sprekers en partners die hebben bijgedragen aan het creëren van een waardevolle dag. Deze dag benadrukte maar weer eens de kracht van het RB als beroepsvereniging met een professioneel netwerk en heeft ook nieuwe impulsen gegeven aan de groei en ontwikkeling van het ledenbestand. 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten