De 30%-regeling

26 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Assen

Het laten werken van werknemers over de grens kan een kostbare aangelegenheid zijn. De 30%-regeling biedt de mogelijkheid om deze kosten (aanzienlijk) beperken. Ben je op de hoogte van deze regeling, die zowel van toepassing is op werknemers die naar Nederland komen als soms op werknemers die vanuit Nederland naar het buitenland worden uitgezonden?
Deze cursus behandelt niet alleen de algemene werking van de regeling maar gaat ook in op recente aanpassingen in de wet- en regelgeving en ontwikkelingen in de jurisprudentie. Daarnaast worden praktijkvoorbeelden op een interactieve manier besproken. De nadruk ligt op de gevolgen van in- en uitzending voor de werkgever.

 Bekijk cursus 

 

Actualiteiten vennootschapsbelasting

24 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Zwolle

Is jouw kennis van de vennootschapsbelasting nog actueel? Er vinden namelijk veel ontwikkelingen plaats op dit gebied. De wetgeving verandert geregeld, er wordt veel jurisprudentie gewezen en er zijn belangrijke beleidsbesluiten van de staatssecretaris. Ook van groot belang voor de praktijk zijn de kennisgroepstandpunten die tegenwoordig door de Belastingdienst worden gepubliceerd.

In deze cursus worden alle actualiteiten op het gebied van de vennootschapsbelasting uitgebreid besproken. Dit gebeurt aan de hand van praktijkvoorbeelden zodat je de opgedane kennis direct kunt toepassen in de praktijk. Maak jouw kennis weer actueel en meld je aan!

 Bekijk cursus 

 

Bronbelasting op rente en royalty’s en dividenden

30 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Het vestigingsklimaat in Nederland staat weer in volle aandacht. Het kabinet wil er telkens voor zorgen dat geldstromen naar landen die geen of weinig belasting heffen wel worden belast: bronbelasten. Nederland kende heel lang geen bronbelasting op rente en royalty’s, maar met de invoering van de Wet Bronbelasting 2021 per 1 januari 2021 is hieraan een einde gekomen. Het gaat om een rente- en royaltybetaling door een in Nederland gevestigd lichaam aan een gelieerd lichaam in een laag belastend land en om bepaalde misbruiksituaties. Op 2 november 2021 is het wetsvoorstel Wet invoering conditionele bronbelasting op dividenden aangenomen en is op 1 januari 2024 in werking getreden. Deze conditionele bronbelasting wordt een nieuwe heffing die zal bestaan naast de al bekende Wet op de dividendbelasting 1965. Alle informatie vind je achter onderstaande link.

 Bekijk cursus 

 

Bedrijfsopvolgingsfaciliteiten: wees voorbereid nu het nog kan

30 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Bereid je voor op de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten nu het nog kan! De wetgever wil immers na 2025 de faciliteiten gaan beperken. Is 2025 dan het laatste jaar dat we de faciliteiten zo ruim kunnen toepassen? Dan moeten we de structuur in 2024 hebben staan! Actie is geboden. Hoe zorg je ervoor dat jouw cliënten de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten nu nog zo optimaal mogelijk kunnen benutten? In deze cursus laat de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten inzet en een zeer forse belastingbesparing bereikt. Bovendien maakt de docent samen met jou een plan voor jouw cliënten.
Zorg dat je aan de slag kunt en laat het boffen niet versloffen!

 Bekijk cursus 

 

Let op: er staat ook een webinar online over dit onderwerp! Met korting voor RB-leden: 20% op webinars bij aanschaf in de maanden juli en augustus 2024.

 Check webinar 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten