Afwikkeling van nalatenschap 

30 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

In deze cursus behandelen we eerst de basisaspecten omtrent de omvang en samenstelling van de nalatenschap, met speciale aandacht voor het interpreteren van huwelijkse voorwaarden.
Daarnaast leer je de verschillende keuzemogelijkheden in een combinatietestament toe te passen en de bijbehorende fiscale gevolgen te berekenen. Dit omvat veel onderwerpen zoals het afvullegaat, tweetrapsmaking, de verwerking van ondernemingsvermogen, kleinkindlegaat, rentekeuze, vruchtgebruik en de fiscale gevolgen bij het overlijden van de langstlevende partner.

Tijdens deze cursus maken we gebruik van talrijke praktijkvoorbeelden!

 Bekijk de cursus 

 

Voorbereid op de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten nu het nog kan

30 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Bereid je voor op de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten nu het nog kan! De wetgever wil immers na 2025 de faciliteiten gaan beperken. Is 2025 dan het laatste jaar dat we de faciliteiten zo ruim kunnen toepassen? Dan moeten we de structuur in 2024 hebben staan! Actie is geboden. Hoe zorg je ervoor dat jouw cliënten de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten nu nog zo optimaal mogelijk kunnen benutten? In deze cursus laat de docent aan de hand van praktijkvoorbeelden zien hoe je de bedrijfsopvolgingsfaciliteiten inzet en een zeer forse belastingbesparing bereikt. Bovendien maakt de docent samen met jou een plan voor jouw cliënten.
Zorg dat je aan de slag kunt en laat het boffen niet versloffen!

 Bekijk de cursus 

Let op: er staat ook een webinar online over dit onderwerp!

 Bekijk het webinar 

 

Fiscale aspecten van bedrijfsopvolging – masterclass 

1 oktober | 13.00 – 21.00 uur | Van der Valk Akersloot

Elke ondernemer moet vroeg of laat het stokje overdragen en krijgt dan te maken met de overdracht van het bedrijf. Dit kan de nodige gevolgen hebben voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, overdrachtsbelasting en schenk- en erfbelasting.

Tijdens deze masterclass gaan we in op de fiscale gevolgen van bedrijfsoverdracht voor de mkb’er. Ook laten we je mogelijkheden zien om risico’s tot een minimum te beperken. Hierbij wordt uitgebreid aandacht besteed aan de doorschuifregeling voor AB-aandelen en de bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet. Tijdens de masterclass zal veel gebruik worden gemaakt van praktijksituaties, om verschillende scenario’s zo duidelijk mogelijk toe te lichten. Hier is ook voldoende ruimte voor eigen inbreng van praktijksituaties.

Deze masterclass is exclusief toegankelijk voor leden die ingeschreven staan in het RB-register. Voor het volgen van de masterclass beschik je over voldoende basiskennis rondom dit onderwerp.

 Bekijk de cursus 

 

Rijksbegroting actualiteiten Prinsjesdag door Prof. dr. mr. Edwin Heithuis

1 oktober 2024 | 15.00 – 18.00 uur |  Van der Valk Vianen

Op de derde dinsdag in september presenteert het kabinet traditiegetrouw de Miljoenennota en het Belastingplan. Het Belastingplan bevat vaak voorstellen met ingrijpende wijzigingen in de fiscale wet- en regelgeving en de uitvoering als gevolg. In deze interactieve cursus worden de belangrijkste onderwerpen en gevolgen van het pakket Belastingplan 2025 voor het mkb behandeld.

 Bekijk de cursus 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten