Wat kan een RB voor jou betekenen?

Voor belastingadvies kun je altijd terecht bij onze adviseurs. Wil je weten welke kosten je mag aftrekken bij het doen van belastingaangifte? Of ben je benieuwd welke fiscale structuur het beste bij jouw bedrijf past? Of je nu ondernemer bent, of een particulier die fiscale hulp kan gebruiken, onze RB’s staan voor je klaar. Zij kunnen je helpen bij specifieke vraagstukken, sparren over de beste vervolgstappen of voor jou in kaart brengen wat bijvoorbeeld het nieuwe Belastingplan 2021  voor jou concreet betekent.

Actuele fiscale kennis

De RB-titel krijg je niet zomaar. We vragen RB’s zich jaarlijks bij te laten scholen om hun kennis op peil te houden. Dit betekent dat de adviseur op de hoogte is en blijft van de meest recente fiscale wet- en regelgeving van belang voor het mkb.

Advies op maat

De letters RB, vermeld achter een naam, staan voor kwaliteit. Je hebt te maken met een betrouwbare adviseur die op de hoogte is van de laatste veranderingen in de fiscale wet- en regelgeving. Maar ook met iemand die het adviesvak verstaat en zijn of haar ervaring en deskundigheid toe kan passen op jouw persoonlijke situatie. Je adviseur neemt je mee in alle mogelijkheden en de consequenties hiervan. Zo kun je weloverwogen beslissingen nemen.

Gedrags- en beroepsregels

Een lid van het Register Belastingadviseurs staat in één van onze kwaliteitsregisters ingeschreven: het Register Belastingadviseur (RB) of het Register Belastingconsulent (RBc). Dat betekent dat onze leden werken volgens het Reglement Beroepsuitoefening. Toch kan het voorkomen dat je niet tevreden bent over de geleverde prestatie of dienstverlening. Wanneer je er met je adviseur niet uitkomt, kun je een klacht indienen. Leden van het RB zijn gebonden aan het Reglement Tuchtrechtspraak.

Praktijkcases

Als ondernemer in het mkb krijg je elke dag te maken met nieuwe uitdagingen. Zowel binnen jouw vakgebied als op fiscaal vlak. Die veranderingen kunnen ontstaan door aanpassingen binnen de organisatie. Vanwege een koerswijziging of door externe factoren, zoals beslissingen die in Den Haag worden genomen. Neem een kijkje achter de schermen bij mede-ondernemers die vertellen over hun fiscale uitdagingen en de oplossingen die hun RB daarvoor heeft.

Groep leden
Vader en zoon Jacobs

Jacobs Cuijk Wonen - Slapen

Bedrijfsoverdracht van vader op zoon

Peter Jacobs senior richtte ruim 35 jaar geleden Jacobs Cuijk Wonen – Slapen op. Met succes, want het bedrijf is zelfs in de crisis sterk gegroeid. Nu is het tijd voor vader om het rustiger aan te doen. Zoon Peter Jacobs junior neemt de vof – waarvan hij al vijftien jaar vennoot is – over. Register Belastingadviseur Erik Verkuijlen van Duijd fiscalisten stelde een advies op maat op.

Bekijk zijn verhaal

Lassend aan het werk

Marco van Dreumel Metaaltechniek BV

Zakendoen met Amerika

Ooit begon hij samen met zijn vrouw Sandra in een klein huurpandje, inmiddels heeft hij veertien man in dienst en doet hij zaken met grote Amerikaanse partijen. “Het is een klein beetje uit de hand gelopen,” is hoe Marco van Dreumel de groei zelf uitlegt. Zijn bedrijf levert op maat gemaakte oplossingen voor metaalconstructies en had met alle overzeese interesse dringend een RB nodig.

Bekijk zijn verhaal

Charly Heusschen - eigenaar Club Atelier

Club Atelier

Fiscale regels in de horecabranche

Charly Heusschen is ondernemer in hart en nieren. In 2014 startte hij Club Atelier, een kleurrijke locatie in een oude wasstraat in Amsterdam-Zuid waar horeca, feesten, sporten en flexwerken samenkomen. Register Belastingadviseur Mario de Laat staat als vertrouwenspersoon aan zijn zijde. Charly: “Ik weet best wat van fiscale zaken, maar van regels die specifiek voor de horeca gelden heb ik geen kaas gegeten.”

Bekijk zijn verhaal