RB Jongerencommissie

Om vorm te geven aan het jongerenbeleid van de Register Belastingadviseurs, is de RB Jongerencommissie in het leven geroepen. Zij vertegenwoordigt de Jong RB-leden in het bestuur, zet het beleid uit en denkt mee over de toekomst van het vak. Daarnaast organiseert de commissie allerlei activiteiten om jonge RB’s met elkaar te verbinden.

De RB Jongerencommissie bestaat momenteel uit de volgende leden:

Daniël van Meijgaarden

Daniël van Meijgaarden (voorzitter)

In het dagelijks leven werk ik als senior belastingadviseur bij Actal in Roosendaal. Daarvoor heb ik de bachelor en master Fiscale Economie gevolgd aan de Universiteit van Tilburg.

Ik vind het een prachtige uitdaging om voorzitter te zijn. De afgelopen tijd hebben we samen gekeken welke activiteiten we als jongerencommissie graag willen organiseren. De rol van Jong RB is het begeleiden, ontwikkelen, prikkelen en motiveren van jonge belastingadviseurs. Dit kan op verschillende manieren. Door het organiseren van vaktechnische bijeenkomsten of webinars. Maar ook door het verbinden van jonge fiscalisten binnen onze vereniging. Een netwerk is natuurlijk van groot belang in je carrière.

Ten slotte ben ik enthousiast over het manifest wat we hebben geschreven. Een opiniestuk geschreven door Manon en mij is zelfs in het FD gekomen. Het is mooi om te zien dat we als Jong RB een stem kunnen zijn voor de jonge belastingadviseur.

Manon Staal

Ik werk nu anderhalf jaar bij HLB Van Daal en heb daarvoor bij twee andere advieskantoren gewerkt. Werken voor het mkb vind ik ontzettend leuk en het geeft me energie. Het is een mooie uitdaging om iedere dag in de actualiteit te werken en om veel diversiteit in mijn werk te hebben.

Sinds begin 2020 ben ik lid van de jongerencommissie bij het RB. Ik vind het leuk om andere jonge fiscalisten te ontmoeten en om met hen te sparren. Het Jong RB-netwerk geeft daar de mogelijkheid toe.

Als lid van de commissie wil ik graag het RB zichtbaar en aantrekkelijk maken voor jonge fiscalisten. Je leert de theorie tijdens je studie, maar het vak vraagt meer van je. Daarom wil ik fiscalisten helpen zich te ontwikkelen op zowel het fiscale als persoonlijke vlak. Ook wil ik meedenken over hoe een goed opleidingsprogramma er voor hen uitziet. Het doel is dat zij zich kunnen ontwikkelen op het vlak waar zij behoefte aan hebben. Ten slotte wil ik ook vanuit de jongerencommissie meer invloed uitoefenen op de politiek en daar als partner optreden. Hier zijn we sinds kort een traject voor gestart waar ik heel veel energie van krijg.

Manon Staal
Tim Bolink

Tim Bolink

Ik ben sinds augustus 2019 lid van de RB Jongerencommissie.

Na mijn studie bedrijfskunde ben ik begonnen bij Bolink & Partners. Tegelijkertijd deed ik de opleiding voor Register Belastingadviseur. Sinds januari 2020 ben ik begonnen bij Lidl Nederland als bedrijfsfiscalist. Tegelijkertijd blijf ik voor mijn eigen bedrijf een aantal klanten ondersteunen in het mkb. Ik word enthousiast van het ondernemerschap bij deze bedrijven en vind het leuk om ze daarin te ondersteunen.

Ik zit bij de jongerencommissie om ervaring op te doen die je niet in je dagelijks werk kan vinden. Daarbij vind ik de sfeer bij het RB heel goed. Onze meningen en ideeën als jongerencommissie worden gewaardeerd en er wordt iets mee gedaan. Ik geloof dat ons vak de nodige ontwikkelingen gaat doormaken en ik denk dat zowel inhoudelijke kennisevenementen als soft skill-events van het RB hierbij helpen.

De komende tijd wil ik peilen wat jong RB-leden precies willen. Wat voor evenementen sluiten hier het beste bij aan en op welke manier kunnen we hen het beste bereiken? De jongere leden moeten volgens mij een belangrijk aandeel hebben in de vormgeving van ons toekomstig vak en wij willen ze op de juiste manier bereiken.

Edwin Kruk

Ik ben een ondernemende enthousiasteling die ‘toevallig’ gespecialiseerd is in belastingen. Een gezonde onrust in mij zorgt voor een proactieve, commerciële en ondernemende drive. Ambitieus, gericht op resultaten, succes en uitdagingen. Samen met anderen, om te verbinden en draagvlak te creëren.

Dat dat ben ik een notendop, maar het was ook gelijk mijn motivatie om het RB-avontuur in te stappen. Na een aantal jaar te hebben gewerkt bij één van de grotere kantoren van Nederland ben ik dit jaar overgestapt naar Flynth en kwam ook het RB op mijn pad. Omdat ik veel waarde hecht aan vaktechnische kwaliteit, maar vooral ook de ‘soft skills’ van belastingadviseurs, vind ik het een mooie uitdaging om samen met het RB stappen te (blijven) zetten in de ontwikkeling van (jonge) belastingadviseurs.

Ik ben vooral voorstander van jezelf in een positie buiten je comfortzone te plaatsen om de groei op te zoeken. Heb jij daar ook ideeën bij? Laat het me gerust weten via jongrb@registerbelastingwp.triplehosting.nl!

Edwin Kruk

Wordt ook commissielid!

Heb jij altijd al mee willen denken over de toekomst van jouw vakgebied en deze sterker te maken? Vind je het leuk jouw fiscale kennis in te zetten om te adviseren bij andere (politieke) jongerenpartijen? En denk je graag mee over de onderwerpen die we tijdens jong RB-evenementen kunnen bespreken? Dan ben jij een hele goede toevoeging aan onze RB Jongerencommissie!

Manifest

Jong RB krijgt mede dankzij de Jongerencommissie een steeds krachtigere stem. Zo is een manifest opgesteld waarin gepleit wordt voor een eenvoudiger en rechtvaardiger belastingstelsel. Met een eenvoudiger belastingstelsel kan iedereen een duidelijke keuze maken voor zichzelf en zien wat de fiscale gevolgen hiervan zijn. De RB Jongerencommissie draagt in het manifest daarom tien oplossingen aan die het belastingstelsel vereenvoudigen. Download het manifest om de tien punten te bekijken.

Manifest quote_square

Wijziging eigenwoningregeling

Bekijk de infographic

Belastingheffing deel- en platformeconomie

Bekijk de infographic

Flexibiliteit bij vorming oudedagsvoorziening

Bekijk de infographic

De stem van Jong RB

Met behulp van krantartikelen, opiniestukken en blogs neemt de RB Jongerencommissie je mee in de standpunten van Jong RB.