Ruud draait net een tosti om, Anique pakt een cadeautje voor een klant in. Of dit Maastrichtse ondernemersstel tijd heeft voor een interview? Eigenlijk niet, want topdrukte! Maar tegelijkertijd delen ze hun ervaringen en enthousiasme graag. De zaken gaan goed bij Kids Conceptstore Confetti Maastricht. Mede-eigenaar Ruud: “Ik durf gerust te stellen dat we er anders voor hadden gestaan zonder Jasper.”
Jasper? Ja, Jasper Jongen, Register Belastingadviseur bij Brothers Consultants. Maar ook oud-schoolgenoot van Ruud. “Jasper is persoonlijk betrokken bij ons en dat maakt dat hij niet alleen maar naar de cijfers kijkt. Hij vraagt eigenlijk altijd eerst: hoe gaat het met jullie? En met de kids? Wat mij betreft staan cijfers en hoe het met jezelf gaat niet los van elkaar. Jasper begrijp dat en geeft het complete advies dat je nodig hebt als ondernemer.”

“Jasper geeft ons het zelfvertrouwen dat nodig is om de zaak goed te runnen.”
Anique Haan, eigenaar Confetti Maastricht

Dromen
Confetti Maastricht is een start-up. Anique startte in 2015 met een webshop voor kinderkleding en speelgoed. Al gauw ontstond bij haar en Ruud de wens de webshop uit te bouwen naar een fysieke winkel. In de binnenstad van Maastricht vonden zij een plek voor hun dromen. Daar exploiteren ze inmiddels een conceptstore voor het hele gezin met een unieke mix van horeca en retail.
100% goed geregeld
“Het was wel even een stap,” blikt Ruud terug op die dynamische periode van de overgang van webshop naar winkelpand. “Ik heb een commerciële studie gedaan en wist wat een vof is en wat een bv inhoudt. Daar denk je dan een heel eind mee te kunnen komen. Anique en ik zijn een stel, hebben twee kids en een koopwoning. We wilden onze zaken 100% goed geregeld hebben. Een bv leek mij de meest logische keuze.”
Kennis en ervaring
Maar toen Anique en Ruud met Jasper om de tafel gingen, bleek alles anders te zijn. “Jasper kent de fiscale praktijk natuurlijk veel beter dan wij. Hij zette alle voors en tegens voor ons op een rijtje en schetste verschillende situaties. Een vof was belastingtechnisch gunstiger. Zoveel gunstiger, dat het de zekerheid van een bv overtrof. Op basis van Jaspers advies kozen we dus voor een vof. Dit ging veel dieper dan wat ik op school had geleerd. Jasper kent alle fiscale regels én kijkt verder dan dat; hij heeft de ervaring die nodig is om de juiste keuze te maken.”
Geld onder de streep
Ruud en Anique zien een stijgende lijn in hun cijfers. “We hebben het eerste jaar flink moeten aanpoten en hebben meerdere forse investeringen moeten doen. Dat was best spannend. Er bleef onder de streep maar weinig geld over. Met een gezin thuis leverde dat soms best wat stress op. Wat dat betreft vind ik ondernemen elke dag weer een uitdaging.”
Inzicht en overzicht
Jasper was in die periode degene die alle cijfers op een rijtje zette en het stel liet zien hoe snel ze gegroeid waren. Ruud: “’Als je dat vasthoudt, dan komt vanzelf het moment dat er wél geld overblijft’, zei Jasper dan. Door inzicht en overzicht te geven, stelt hij ons gerust op de momenten dat we het nodig hebben. En daardoor hebben wij de rust en het zelfvertrouwen om de juiste beslissingen voor ons bedrijf en gezin te maken.”
Prinsjesdag
Jasper ondersteunt Confetti bij het goed regelen van de personele zaken, loonheffingen en de aangiftes bij de Belastingdienst. “Na Prinsjesdag hangt hij al snel aan de telefoon om ons te informeren over voor ons relevante wijzigingen. Heel fijn dat we dit gedeelte van onze bedrijfsvoering kunnen loslaten; het wordt voor ons geregeld.”
Geld bespaard
“Ik durf gerust te stellen dat een goede RB geld oplevert. Een concreet voorbeeld: Jasper ontdekte in een vroeg stadium dat ons bedrijf door de Belastingdienst was ingedeeld in de branche ‘retail’. Het zou stukken gunstiger voor ons uitpakken als we in de branche ‘horeca’ zouden vallen. Eerlijk gezegd wist ik niet eens dat er een verschil was… Jasper zorgde ervoor dat de Belastingdienst ons in de juiste branche indeelde en dat heeft ons letterlijk geld bespaard. Mooi toch!”
Samen zaken doen: voor wie is de winst?
Run je als stel samen een bedrijf, dan bepaal je zelf hoe je de winst verdeelt. Ruud en Anique bepaalden dat hun arbeidsinspanning nagenoeg gelijk is en ze dus beiden volwaardig in de onderneming zitten. Als Ruud thuis is met de kinderen, staat Anique in de winkel. En andersom. Over een paar uurtjes verschil doen ze niet moeilijk. Deze gelijkwaardige verdeling maakte de beslissing om de winst gelijk te verdelen heel logisch.
Eigenaren Confetti

Ruud de Bruijn en Anique Haan, eigenaren Confetti Maastricht

Anique en Ruud hebben twee kinderen én een gezamenlijke onderneming. Anique startte in 2015 met een webshop voor kinderkleding en speelgoed. Al gauw ontstond bij haar en Ruud de wens de webshop uit te bouwen naar een fysieke winkel. In de binnenstad van Maastricht exploiteren ze inmiddels een conceptstore voor het hele gezin met een unieke mix van horeca en retail.

Jasper Jongen, RB bij Brothers Consultants & Partners

Jasper Jongen richtte in 2010 samen met zijn broer Joris Jongen Brothers Consultants & Partners op. Daar is hij werkzaam als Register Belastingadviseur. Verder is Jasper docent op Zuyd Hogeschool.
Jasper Jongen RB