Selecteer datum

Het mooiste fiscale evenement van het jaar vindt plaats op vrijdag 18 oktober 2024; dat wil je niet missen! De Landelijke Fiscalistendag biedt kennis, humor, gezelligheid en de kans om te netwerken. Je treft collega’s uit de grote regio, doet nieuwe fiscale kennis op, stelt vragen, deelt je mening, lacht en geniet van het moois dat het fiscale vak te bieden heeft. Het is niet voor niets dat de Landelijke Fiscalistendag, liefkozend ook LaFiDa genoemd, naast belastingadviseurs ook notarissen, accountants, boekhouders en andere professionals trekt.
Het thema van deze LaFiDa is de Wet Inkomstenbelasting 2001. Ze is pas net aan haar 24e levensjaar begonnen. Haar geboorte maakte al veel los. Ze is na al die jaren nog vol goede moed, maar de eerste rimpels dienen zich aan. We hebben het natuurlijk over de Wet Inkomstenbelasting 2001. Hoe moet het verder met deze wet? Is het tijd voor vervanging? Of kunnen een paar (plastische?) chirurgische ingrepen haar op de been houden?
De Wet Inkomstenbelasting 2001 raakt de praktijk van iedere adviseur in het mkb. Het is een wet die – bij iedere verandering – op veel aandacht mag rekenen. De laatste jaren was er veel aandacht voor de verschillen in de belastingdruk bij ondernemers, loongenieters en DGA’s. De eigen woningregeling kent al jaren een turbulent leven, om over box 3 maar helemaal te zwijgen.
Tijdens de 4e editie van De Landelijke fiscalistendag onderzoeken we de gesteldheid van de Wet Inkomstenbelasting 2001. Wat zijn de laatste actualiteiten? Waar liggen voor jouw klanten de fiscale kansen? Wat moeten we van de toekomst verwachten?

Een goed georganiseerd fiscaal spektakel met mogelijkheid tot netwerken, lunch en diner. Beperkte beschikbaarheid. Zie het programma onder de button Studiewijzer. (Binnenkort beschikbaar)

Wat ga je leren in de cursus De Landelijke Fiscalistendag / Lafida!?

Wat ga je leren in de cursus Landelijke Fiscalistendag?

Allereerst bespreken de fiscale sprekers Erik Verkuijlen en Dennis Heijmink het leven met de Wet Inkomstenbelasting 2001: zij loeren naar het leven door bril van de Wet Inkomstenbelasting. Hoe wordt het nieuwe leven door de Wet ontvangen? Mag je groeien, studeren, sparen en later misschien wel een huis kopen? Wat als je een partner krijgt, gaat ondernemen en beleggen? Is er ruimte voor de oude dag? Kun je voor de tegenslagen in het leven ook een verwerking in de Wet Inkomstenbelasting vinden? Hoe eindigt je leven eigenlijk in de Wet Inkomstenbelasting? Verheug je op het antwoord op deze en andere vragen, actualiteiten en op humor en interactie: nuttig en leuk.

Ook vinden er kennissessies plaats met studenten van de Hogeschool Arnhem Nijmegen en van de Radboud Universiteit Nijmegen. Deze studenten prikkelen tijdens kennissessies de fiscale geest. Voor de echte fiscale tijgers zijn er ook verdiepende kennissessies. Deze vinden in kleine groepen plaats en zorgen voor aangename dynamiek en afwisseling. Uiteraard is er ook een pauze met koffie, thee en gezelligheid.

Tot slot verzorgt Prof. dr. mr. Edwin Heithuis de fiscale afsluiting van de dag. Hij is op verschillende manieren en in verschillende hoedanigheden betrokken bij de belastingheffing van mkb-ondernemingen. Naast zijn werk als hoogleraar is hij als wetenschappelijk adviseur verbonden aan BDO en is hij plaatsvervangende rechter in de Rechtbank Den Haag.

Leerdoelen en leerresultaten

De Landelijke Fiscalistendag is een goed georganiseerd fiscaal spektakel met mogelijkheid tot netwerken, lunch en diner. De LaFiDa in Nijmegen vindt plaats op 18 oktober 2024 en is een samenwerking tussen het Register Belastingadviseur en haar fiscale partners: De Fiscale Sprekers, HAN University of Applied Sciences, Nextens, Radboud Universiteit en de Koninklijke Notariële Beroepsorganisatie. Naast alle nieuwe kennis die je opdoet en de verschillende gelegenheden om je netwerk uit te breiden, ontvang je ook nog eens 4 PE-punten voor je deelname.
Wat betreft de praktische zaken: vanaf 12.00 uur ben je van harte welkom op Fort Lent, Bemmelsedijk 4 te Nijmegen. De dag eindigt na het diner rond 19.30 uur.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

(Start)datum

  • Locatie
  • -Maximaal aantal deelnemers
  • -Beschikbare plaatsen
  • Maaltijd

Docenten

Vragen over deze cursus?