Vermogen laten verdampen door inflatie en laten opeten door belastingen, klinkt voor de vermogende klant vaak niet als een aantrekkelijke optie. Maar wat is er nog wel mogelijk binnen het herziene belastingstelsel? Daar gaan we het uitgebreid over hebben tijdens de RB Wintercourse, een 2-daagse cursus waarin de vermogende belastingplichtige centraal staat.

Wat ga je leren in de cursus RB Wintercourse – De vermogende belastingplichtige?

De intensieve 2-daagse cursus wordt op 18 en 19 januari 2024 gegeven bij Van der Valk Vianen, centraal in het land. Lunch en diner zijn inbegrepen.

De laatste jaren zijn er de nodige wijzigingen geweest op het snijvlak fiscaliteit en vermogen. De tarieven in box 1 en 2 worden aangepast en in box 3 kennen we een jaarlijks wijzigend forfaitair rendement. De systematiek van de inkomstenbelasting is weliswaar hetzelfde, maar de afwegingen worden steeds anders. Kennis uit de collegebanken behoeft voortdurend opfrissing. In deze wintercourse worden de gevolgen en mogelijkheden voor vermogende belastingplichtigen (particulier, ondernemer of DGA) behandeld. Uiteraard kun je aansprekende namen verwachten als docenten. Zie hieronder het programma met de onderwerpen en de sprekers:

18 januari

09:30 – 12:30 uur Sessie 1: de structurering van vermogen en de (on)mogelijkheden in het licht van de aanpassingen van de FBI en VBI (Chris Dijkstra)

12:30 – 13:30 uur Lunch

13:30 – 16:30 uur Sessie 2: de materie rond schenken en erven en bedrijfsopvolging (Dick Leeuw)

16:30 – 17:30 uur Diner

17:30 – 20:30 uur Sessie 3: de nieuwe heroverwegingen ten aanzien van de bedrijfsvoering als gevolg van de tariefsaanpassingen in box 1 en box 2 (Pieter Smolders)

19 januari

09:30 – 12:30 uur Sessie 1: de huidige stand van zaken met betrekking tot de box 3 heffing (Cor Overduin)

12:30 – 13:30 uur Lunch

13:30 – 16:30 uur Sessie 2: de structurering van vermogen en de (on)mogelijkheden in het licht van de aanpassingen van de FBI en VBI (Jeroen Knol)

Leerdoelen en leerresultaten

Kom naar de RB Wintercourse, de verzamelplaats voor kennis over vermogen en scoor ook nog eens 15 PE-punten

Schrijf je snel in!

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?