Veel belastingadviseurs willen eigenlijk niets weten van de Wwft. Het is een lastige wet, die voor veel compliance-verplichtingen zorgt. Toch moeten adviseurs leren hiermee om te gaan, aangezien de controle op de naleving van de Wwft steeds strenger wordt en boetes dreigen.

Niet alleen mogelijke boetes moeten een reden zijn om meer te weten te willen komen over de Wwft. Kennis over de Wwft en over de risico’s is zelfs cruciaal voor de adviseur! Je wilt als adviseur natuurlijk niet betrokken zijn bij witwassen of de financiering van terrorisme. Dit zijn immers grote misdrijven. Daarnaast voelen veel kantoren ook een maatschappelijke verantwoordelijkheid om te helpen witwassen tegen te gaan. Door te weten hoe je met deze wet om moet gaan, kun je de vele risico’s inperken.

Wat ga je leren in de cursus WWFT voor de fiscale praktijk: Ken je risico’s (NIEUW)?

In deze cursus legt de docent uit welke verplichtingen de Wwft met zich mee brengt voor belastingadviseurs en hoe je hier als kantoor en adviseur het beste aan kunt voldoen. Een essentieel onderdeel is het opstellen van een risicobeleid waarmee de risicos, die bij cliënten geconstateerd zijn, kunnen worden gemonitord. Aan de hand van praktijkvoorbeelden legt de docent uit welke witwasrisicos er concreet bij cliënten kunnen zijn en hoe een adviseur die kan herkennen. Tot slot komt de vraag wanneer de fiscale structurering een witwasrisico kan bevatten aan de orde.

Leerdoelen en leerresultaten

Na afloop van deze cursus weten de deelnemers hoe zij binnen hun kantoor met de Wwft moeten omgaan en hoe zij hun Wwft-beleid kunnen verbeteren. Schrijf je snel in!

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?