Afgelopen vrijdag (15 maart) werd er in Tilburg afscheid genomen van professor Peter Essers, zonder overdrijven een instituut in de fiscale wereld.

Naast zijn werk voor de Tilburgse universiteit heeft de heer Essers ook voor het RB veel betekend. Zo was hij lid van de examencommissie van het RB en heeft op diverse ledendagen van zowel het RB en één van haar rechtsvoorgangers, het FB, voordrachten gehouden.
Ter gelegenheid van het afscheid is er een feestbundel, de zogenaamde Essersbundel, uitgebracht waarin, onder andere, ons erelid en oud-voorzitter Wil Vennix een hoofdstuk heeft geschreven. 

RB-belastingzegel

De afscheidsrede van Essers, met de prachtige titel  ‘Belastinghervormingen tussen Frustratie en Fascinatie (Van de Franse Revolutie tot Box 3)’ gaf nog eens aan hoe betrokken Peter Essers was bij niet alleen de huidige dossiers die spelen rondom belastingen, maar zeker ook bij de fiscale geschiedenis. Onze fiscaal directeur, Sylvester Schenk, heeft professor Essers een  RB-belastingzegel overhandigd. Een gepast cadeau voor iemand die in de fiscale geschiedenis geïnteresseerd is. 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten