Op de website van de Belastingdienst is de nieuwe brochure ‘Uitstelregeling belastingconsulenten belastingjaar 2023 (beconregeling)’ gepubliceerd. Daarin wordt de uitstelregeling voor belastingconsulenten uitgelegd. Bij gehonoreerde aanvragen voor aanvullend uitstel, is de datum van aanvragen belangrijk. 

Brochure uitstelregeling 2023

In de brochure staat wat de regeling inhoudt, aan welke voorwaarden je moet voldoen en hoe deze in de praktijk werkt. In de brochure lees je onder meer informatie over het verplicht digitaal aanleveren van beconuitstelverzoeken en ophalen van het Service Bericht Uitstel. Hiervoor heeft de intermediair Standard Business Reporting (SBR) nodig. 

Let op: Vraag alleen uitstel 2023 voor bestaande en nieuwe klanten aan. Controleer je klantenlijst op oude klanten en zorg er dus voor dat deze klanten niet aangemeld worden voor de uitstelregeling 2023. Mocht je toch klanten met verleend uitstel uit je uitstelregeling 2023 willen afmelden dan kan je dit op twee manieren doen. Je kan dit digitaal doen als je softwarepakket hiervoor geschikt is. Is je software hier nog niet geschikt voor, dan kan dit nog schriftelijk. Je kunt hiervoor de ‘Verklaring beëindiging machtiging’ gebruiken (zie bijlage 2 van de brochure). Deze verklaring stuur je dan naar Belastingdienst Almelo Team CVU (zie paragraaf 5.2 van de brochure).

Aanvragen aanvullend uitstel gewijzigd

Onder voorwaarden en voor de aangiften waarvoor je uitstel hebt gekregen met de beconregeling, kun je aanvullend uitstel krijgen. Bij aanvragen vóór 1 april 2025 geldt toekenning van 4 maanden bij gehonoreerde aanvragen. Doe je je aanvraag na 1 april 2025 dan geldt bij een gehonoreerd verzoek een toekenning van 2 maanden. Vraag dus tijdig aanvullend uitstel aan. In beide gevallen gaat het aanvullend uitstel in per 1 mei 2025. Voorwaarden en meer informatie lees je op pagina 8 van de brochure onder 4.3 Aanvullend uitstel. 

Beconregeling

Je kunt alleen gebruikmaken van de beconregeling als je geregistreerd belastingconsulent bent. De regeling geldt voor aangiften van particulieren, ondernemers en ondernemingen. De brochure ‘Uitstelregeling belastingconsulenten belastingjaar 2023 (de beconregeling)’ kan je downloaden op de website van de Belastingdienst.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten