E-learning Beroepsregels en ethiek

6 mei 2024 | online 

Als belastingadviseur komen er dagelijks conflicterende situaties op je pad. Wat zegt het voor jou geldende Reglement Beroepsuitoefening en hoe staat het met je eigen beroepsethiek? Deze e-learning neemt je mee in de beroepsregels en ethische vraagstukken aan de hand van diverse procedures die gevoerd zijn bij de Raad van Tucht en Beroep. Praktischer kan het niet!

 Bekijk cursus 

Personenvennootschappen – basis

13 mei 2024 | 13.00 – 17.00 uur | Van der Valk Vianen

In deze cursus komen de basisaspecten van de maatschap, VOF en CV aan bod. De nadruk ligt op de fiscale aspecten van deze personenvennootschappen, met name voor de inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting en overdrachtsbelasting. Ook wordt aandacht besteed aan praktische privaatrechtelijke basisregels die van belang zijn voor de fiscale praktijk.

Na het volgen van deze basiscursus kun je je nieuw opgedane kennis uitbreiden met de verdiepingscursus.

 Bekijk cursus 

Actualiteiten oudedagsvoorzieningen – gevorderd

14 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Tilburg

De veranderingen in de pensioenwetgeving blijven zich opstapelen. Met de invoering van de Wet Toekomstpensioenen en aanpassingen in de FOR, jaar- en reserveringsruimte, bieden praktijkervaringen ook nieuwe inzichten. De voortdurende ontwikkelingen in marktcondities, beïnvloed door een stijgende rente, evenals nieuwe rechtspraak en standpunten van kennisgroepen, blijven aanhouden.
Ben jij ruim voldoende op de hoogte om klanten, ondernemers, werkgevers en particulieren van een passend advies te voorzien?

 Bekijk cursus 

Ontslagprocedures bij het UWV en de rechter

21 mei 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht

In deze cursus zullen de gronden voor het voeren van een ontslagprocedure bij het UWV of de rechter worden behandeld, zoals de verstoorde arbeidsverhouding en disfunctioneren.
Ook zullen de voorwaarden om tot ontslag te komen en aspecten zoals de herplaatsingsplicht worden besproken. We zoomen in op het voeren van een ontslagprocedure bij het UWV wegens bedrijfseconomische redenen. De cursus behandelt hoe je een dergelijke procedure voert, hoe je de noodzaak tot ontslag onderbouwt en hoe je bepaalt welke medewerkers voor ontslag in aanmerking komen.

 Bekijk cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten