Fiscale actualiteiten vastgoed (IB en Vpb)

Maandag 30 oktober 2023 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk, Vianen

De vastgoedmarkt blijft bewegen en veranderen. Deze veranderingen brengen nieuwe uitdagingen met zich mee voor klanten en adviseurs. Hoe ga je om met de verplichting tot verduurzaming? En hoe verwerk je dit fiscaal? Er komt van alles aan bod binnen deze cursus, van privétransacties vastgoed tot het afwaarderen van eigengebruiks- of beleggingsvastgoed. 

Na deze cursus ben je op de hoogte van fiscale vastgoedactualiteiten, adviseer je klanten over hun vastgoedbezit en kun je deze nieuwe kennis direct toepassen in de praktijk. Schrijf je nu in!

 Bekijk cursus 

 

Actualiteiten transformatie van vastgoed

Maandag 13 november 2023 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk, Vianen

In 2023 is het woningtekort in Nederland opgelopen tot 390.000 woningen. Deze woningcrisis zorgt voor nieuwe fiscale kansen binnen de vastgoedmarkt. Pandeigenaren kunnen namelijk het vastgoed dat ze bezitten transformeren tot een pand met een nieuw doel. Zo worden panden die te lang vrijstaan getransformeerd tot multifunctionele gebieden en worden kantoorpanden veranderd in appartementencomplexen. Hoe gaat dit in zijn werk? Hoe transformeer je vastgoed en dompel je deze succesvol onder tot iets nieuws? 
Leer aan de hand van praktijkvoorbeelden hoe je je klanten beter kan adviseren over het verduurzamen, transformeren en (her)ontwikkelen van vastgoed. Meld je snel aan!

 Bekijk cursus 

 

Turboliquidatie: wat gaat er veranderen? (NIEUW)

Maandag 3 november 2023 | 15.00 – 17.00 uur | online

Met een naderende recessie is de liquidatie van rechtspersonen voor de belastingadviseur actueler dan ooit. Op 15 november 2023 treedt de Tijdelijke Wet Transparantie Turboliquidatie in werking. De wetswijziging introduceert nieuwe verplichtingen voor het bestuur van een rechtspersoon die géén baten heeft en die gebruik wenst te maken van de ontbinding zonder vereffening, de zogenoemde turboliquidatie. De nieuwe regeling is van toepassing op ontbindingen die na de inwerkingtredingsdatum plaatsvinden en geldt voorlopig voor twee jaar. De wet biedt de mogelijkheid om de werkingsduur (bij koninklijk besluit) te verlengen.
Verdiep je nu in de do’s en don’ts en de risico’s en kansen van de turboliquidatie en schrijf je in voor het webinar!

 Bekijk cursus 

 

Verdrag met België: what’s new? (NIEUW)

20 november 2023 | Online | 15:00 – 17:00

Het internationaal belastingrecht is een complex web van overeenkomsten. Gelukkig is het RB er om je de weg te wijzen. Op 21 juni 2023 is het nieuwe belastingverdrag met België getekend dat het oude verdrag uit 2001 heeft vervangen. Dit verdrag richt zich onder andere op het voorkomen van dubbele belasting en het bestrijden van misbruik. Ook maken de nieuwe afspraken het makkelijker om te ondernemen over de grens bij onze buren. 

In deze cursus wordt het nieuwe Verdrag met België behandeld en zullen de wijzigingen besproken worden ten opzichte van het oude verdrag. Bovendien wordt er ook besproken wat de fiscale gevolgen zijn van thuiswerken in internationaal verband, nu thuiswerken niet meer weg te denken is. Heb jij grenswerkers of werkgevers van grenswerkers als klant? Meld je dan snel aan voor deze cursus!

 Bekijk cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten