Fiscale impact van duurzaamheidsregels voor het mkb

22 april 2024 | 16.00 – 20.00 | Van der Valk Vianen

Stel je voor: je bent een klusser die gewend is om met z’n dieselbus door de binnenstad te rijden. Plotseling is jouw auto daar niet meer welkom… Wat betekent dit voor deze klusser die afhankelijk is van zijn bus? Moet hij zijn voertuig verkopen en een elektrische variant aanschaffen? Dat betekent dat bedrijfsmiddelen in waarde gaan dalen. Dit en meer bespreek je in de cursus ‘Fiscale impact van duurzaamheidsregels voor het mkb’. 

 Bekijk cursus 

 

Fiscale aspecten van bedrijfsopvolging – masterclass

9 april 2024 | 13.00 – 21.00 | Van der Valk Vianen

Elke ondernemer moet vroeg of laat het stokje overdragen en krijgt dan te maken met de overdracht van het bedrijf. We laten je onder meer mogelijkheden zien om risico’s tot een minimum te beperken. Met veel aandacht voor de doorschuifregeling voor AB-aandelen en de bedrijfsopvolgingsregeling in de Successiewet. Deze masterclass is exclusief toegankelijk voor leden die ingeschreven staan in het RB-register en die al beschikken over voldoende basiskennis.

 Bekijk cursus 

 

Afwikkeling van nalatenschap

16 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Dordrecht

In deze cursus behandelen we de basis-aspecten van de omvang en samenstelling van de nalatenschap. Met speciale aandacht voor het interpreteren van huwelijkse voorwaarden. Daarnaast leer je de verschillende keuzemogelijkheden in een testament toe te passen en de fiscale gevolgen te berekenen.

 Bekijk cursus 

 

De dga en zijn bv samen in een VOF of stille maatschap

23 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Assen

De belastingdruk op de winst uit een onderneming in een bv uit een onderneming in een IB-onderneming kan fors uiteen lopen. De keuze tussen het een of het ander is maatwerk. Een dga van een bv kan voor beide opties gaan door de bedrijfsactiviteiten onder te brengen in een vennootschap onder firma of stille maatschap met zijn bv. Wat dit allemaal inhoudt, komt uitgebreid aan bod.

 Bekijk cursus 

 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten