AI, ChatGPT en de Fiscale Praktijk

23 mei 2024 | 13.00 – 17.00 | Van der Valk Vianen

Deze AI-Awareness training geeft jou de kans om te experimenteren met het gebruik van ChatGPT en andere AI-tools binnen de fiscale praktijk. De training biedt hands-on ervaring en concrete casussen om jou te helpen de vaardigheden te verwerven (inclusief prompts en prompten) die nodig zijn om geavanceerde AI-tools effectief en veilig in hun dagelijkse werkzaamheden te gebruiken.

 Bekijk de cursus 

 

Bedrijfsopvolging in de IB-sfeer – verdieping (VERNIEUWD)

23 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Dordrecht

In de verdiepingscursus Bedrijfsopvolging in de IB-sfeer behandelen we bijzondere situaties en specifieke mogelijkheden die de wet en jurisprudentie bieden voor het omgaan met bedrijfsopvolging. Denk hierbij aan gedeeltelijk winstnemen of bedrijfsopvolging “à la carte”. Daarnaast bespreken we bedrijfsopvolging bij schenken en overlijden. Is er sprake van dubbele belastingheffing, of is deze juist te voorkomen? We gaan ook in op recente jurisprudentie met betrekking tot opvolging in de IB-onderneming.
Basiskennis van de fiscaliteit rond bedrijfsopvolging wordt verondersteld.

 Bekijk de cursus 

 

Aandachtspunten bij de BTW-aangifte

23 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Akersloot

Heb je de verantwoordelijkheid voor het indienen van btw-aangiften? Maar weet je eigenlijk welke details er schuilgaan achter de rubrieken in de aangifte? Een grondiger begrip hiervan verbetert niet alleen de kwaliteit van de btw-aangifte, maar geeft ook een vollediger beeld van de btw-positie van jouw klant. Tijdens deze cursus behandelen we op een praktische en interactieve manier de aandachtspunten en handige tips rondom de reguliere btw-aangifte, de Opgaaf ICP, de suppletieaangifte en de btw-aangifte via het éénloketsysteem.

 Bekijk de cursus 

 

De dga en zijn bv samen in een VOF of stille maatschap

23 april 2024 | 16.00 – 21.00 | Van der Valk Assen

De belastingdruk op de winst uit een onderneming in een bv of onderneming in een IB-onderneming kan fors uiteenlopen. De keuze tussen de bv of IB-onderneming is maatwerk. Een dga van een bv kan voor beide opties gaan, door de bedrijfsactiviteiten onder te brengen in een vennootschap onder firma of stille maatschap met zijn bv. Heb jij een dga klant waar dit interessant voor kan zijn?

 Bekijk de cursus 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten