Beste leden,

Het was weer een bruisende week in Den Haag. Zo’n week waarin je aan alles moet denken en steeds het gevoel hebt dat je iets vergeet.

En dat begon eigenlijk al afgelopen weekend. Onze RB Academy studenten volgden de laatste module procederen met de zitting op zaterdag. Ook onze voorzitter was aanwezig om het sluitstuk van de opleiding te mogen ervaren. Een mooie tweedaagse met de diplomering op zaterdag. Tevreden studenten die wij als kersverse nieuwe RB-leden mochten verwelkomen.

Op maandag hadden we de accountant op bezoek. In de middag vergaderde het managementteam (en blijkt een uur echt te kort om plannen en voortgang met elkaar te bespreken, maar we blijven het proberen), hadden we gesprekken met sollicitanten en in de avond met accountantmanagement in een pizzasessie gesproken over onze lidmaatschappen en hoe wij onze leden nog beter kunnen bedienen.

Hoogtepunt van de week (misschien wel van het hele jaar) blijft toch altijd Prinsjesdag. Voorbereiding is reeds maanden aan de gang, maar het blijft toch altijd spannend wat er precies in de Prinsjesdagstukken staat. Trots op het bureau om voor het eerst dit jaar een live podcast uitzending op te nemen. Voor de beeldvorming: 15.15u in de startblokken, 15.30u waren de stukken pas beschikbaar, 16:00u live. Een knappe prestatie om onze leden op deze manier mee te nemen in de belastingplannen. En na een live sessie van ruim 2 uur bleef het op kantoor nog lang gezellig. Dank aan de ruim 500 leden die onze livestream rechtstreeks hebben gevolgd. En daar waar de bitterballen werden uitgedeeld was ons eigen Bureau Vaktechniek alweer bezig om alle leden van de laatste input te voorzien. Zie ook deze pagina voor de meest actuele stand van zaken. 

Woensdag heeft in het teken gestaan van het voorbereiden van de bestuursvergadering op 26 september aanstaande,  is de laatste input uit de portefeuillehoudersoverleggen verzameld en zijn gesprekken gevoerd met onder andere SDU en Wolters Kluwer om te kijken hoe verdere samenwerking bijdraagt aan toegevoegde waarde voor onze leden.

Donderdag mocht ik vanuit het Register Belastingadviseurs aansluiten bij de expertcommissie Ondernemerschap. Deze expertcommissies bepalen de inhoudelijke lijn voor VNO-NCW/MKB-Nederland. Dit geeft ons veel meer inzicht in de marsroute van de lobby voor de algemene beschouwingen als ook een doorkijk in de aanloop naar de verkiezingen. Op het thema BOR wordt ingezet op een breder en integraal pakket, met minder zuur en meer zoet. Hierover zijn wij rechtstreeks in gesprek en wordt onze input meegenomen. Ten aanzien van Box 3, in navolging op de conclusie van de AG heerst de angst dat een financiële tegenvaller (beraamt op €4,5 mld) als de Hoge Raad de conclusie volgt (deels) terecht zal komen bij het MKB. Omdat een tegenvaller wezenlijk  anders is dan een beleidskeuze, komt de vraag op of dekking wel terecht is. Op deze wijze dragen wij bij aan het debat voor een beter ondernemersklimaat en betere (fiscale) wetgeving.

De week sluit ik af met onze focus op opleidingen en onze permanente educatie. Ontzettend blij dat wij inmiddels een totaaloverzicht kunnen aanbieden voor onze leden. Daarmee is het op veler verzoek voor onze leden overzichtelijker en planbaar welk PE-aanbod op dit moment voor het najaar beschikbaar zijn. De najaarscursussen beginnen alweer vol te lopen en populaire cursussen worden opnieuw ingepland. Het aanbod verandert dagelijks met nieuwe en vernieuwde cursussen. Een gevarieerd aanbod op fiscale inhoud, soft-skills en thema’s door middel van fysieke cursussen, hele dagen, webinars of e-learnings. Voor ieder wat wils. Hetzelfde geldt voor onze modules in de opleiding, klik daarvoor hier.  Aan het voorjaarsprogramma wordt alweer gewerkt.

De laptop kan weer dicht. Ik hoor de bel. Gasten staan al voor de deur. Flesje wijn in de hand. Ze kijken uit naar het etentje bij ons thuis. Shit……ik wist dat ik iets vergeten was.

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten