De Belastingdienst staat nu positiever tegenover verzoeken voor schuldsanering. Dit komt doordat vanaf 1 augustus 2022 is het saneringsbeleid invordering belastingschulden tijdelijk is aangepast. Ook accepteren ze nu een lager percentage aan terugbetaling aan schuldeisers (100% in plaats van 200%). Deze verandering maakt het waarschijnlijker dat saneringsakkoorden zullen slagen, omdat het voor schuldeisers aantrekkelijker is om deel te nemen. Ze ontvangen nu namelijk meer geld dan voorheen. Hierdoor hebben levensvatbare bedrijven een betere kans om te blijven bestaan.

Om meer ondernemers de kans te geven om onder deze voorwaarden een saneringsakkoord te bereiken met al hun schuldeisers en zo meer bedrijven te redden, is het versoepelde beleid verlengd tot 1 april 2024. Ondernemers moeten weten dat de Belastingdienst vanaf september 2023 zal beginnen met het innen van schulden. Deze verlenging geeft ondernemers de mogelijkheid om op tijd een akkoord te bereiken met hun schuldeisers.

Let op! De versoepeling geldt alleen voor verzoeken die vóór 1 april 2024 zijn ingediend bij de Belastingdienst.

Ontdek nu alles over formeel belastingrecht in onze PE-cursussen Actualiteiten Formeel Belastingrecht of Formeel belastingrecht – Capita selecta. Mis deze unieke kans niet om volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van formeel belastingrecht. Bovendien, als kers op de taart, verdien je waardevolle PE-punten door deel te nemen! Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten