Het Register Belastingadviseurs gaat een samenwerking aan met Wolters Kluwer Legal & Regulatory (LR) in Nederland. Samen met de organisatie I.AMDIGITAL ontwikkelen ze een leerlijn ‘Digitale transformatie en tax & technology voor de fiscalist’ om fiscalisten voor te bereiden op de digitale toekomst.

De manier waarop de belastingadviseur werkt verandert. Door hoge werkdruk, veranderende klantbehoefte en complexere wetgeving wordt het gebruik van slimme online ­­­systemen en software steeds belangrijker. Het Register Belastingadviseurs (RB), de beroepsvereniging van belastingadviseurs actief voor het mkb, erkent dit belang. Sinds 2019 heeft de organisatie een visiegroep in het leven geroepen die zich specifiek richt op de digitale ontwikkelingen in het fiscale domein. Hun bevinding: bijscholing op dit onderwerp is aan te raden voor fiscale professionals op elk niveau. Het RB vindt in Wolters Kluwer LR een kennispartner om samen een opleidingsprogramma te ontwikkelen speciaal voor de fiscalist.

Therèse van ’t Westende, Algemeen Directeur RB: ‘We willen onze leden activeren op dit domein en zetten daarom, samen met Wolters Kluwer, de volgende stap met de ontwikkeling van een leerlijn met e-learnings over tax & technology. Wolters Kluwer is een belangrijke kennispartners op dit domein, een samenwerking waar we ontzettend trots op zijn. Het accent van het onderwijsprogramma ligt op de praktijk, bewustwording, inspiratie en gezamenlijk ervaring en ideeën opdoen.’

Wolters Kluwer heeft met aanzienlijke snelheid de transformatie gemaakt van een traditioneel naar een digitaal bedrijf en heeft als leverancier van informatieoplossingen, uitgebreide kennis van zowel de fiscaliteit als digitalisering.

Managing Director en Vice President van Wolters Kluwer Legal & Regulatory Benelux Bas Kniphorst: ‘Wij ondersteunen fiscale professionals met onze softwareoplossingen en daarnaast willen wij onze klanten ook op andere manieren helpen in hun digitale transformatie. Wij zijn enorm trots op deze samenwerking met het Register Belastingadviseurs en dat wij op deze manier kunnen bijdragen aan hun missie om hun leden klaar te maken voor de toekomst.’

Leerlijn ‘Digitale transformatie en tax & technology voor de fiscalist’
Het programma van de leerlijn wordt ontwikkeld met I.AMDIGITAL, een organisatie die zich richt op het klaarstomen van professionals voor de digitale transformatie. De leerlijn gaat in op de technologische ontwikkelingen in de fiscale adviespraktijk en bestaat uit vier onderdelen:

  • Een online scan, waarmee wordt vastgesteld op welk digitaal niveau je staat.
  • Een landelijke studiebijeenkomst over technologische ontwikkelingen in relatie tot de fiscale adviespraktijk.
  • Acht uur aan e-learning modules, die ingaan op fiscale casuïstiek en innovaties, algemene technologische innovaties zoals AI en blockchain, data-gedreven werken, digitale veiligheid en het belang van ethiek.
  • Bootcamps, waarin deelnemers, onder leiding van een expert, de opgedane kennis in praktijk brengen door een casus uit te werken.

Het programma start na de zomer. Meer informatie volgt snel. Houd de website dus goed in de gaten.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten