In lijn met het thema van de aankomende RB-dag, staat ook nummer 3 van Het Register in het teken van duurzaamheid. Daarom vind je in deze editie onder andere een artikel van RB Onno Clous over de fiscale ins en outs rondom zonnepanelen op de eigen woning en spraken we met Abdeluheb Choho, directeur van RVO, over de wetten, regels en subsidies. ‘Als je het hebt over de houdbaarheid van een onderneming in de toekomst, dan is duurzaamheid geen vraag meer, maar een gegeven’. Ook lees je over De Groene Fiscalist en de fiscale aspecten van energietransitie en transformatie in de bouwpraktijk. Uiteraard bevat deze uitgave ook een overzicht van de belangrijkste jurisprudentie en een actueel wetgevingsoverzicht.

Verenigingsnieuws
In het verenigingsnieuws spreken we onder andere met Fred de Jong, associate lector Sustainable Finance & Tax, en bestuurslid Martin Hommersom over wat duurzaamheid precies is en wat duurzaamheid zo belangrijk maakt voor de belastingadviespraktijk. Ook hebben we praktische tips over duurzaamheid voor je verzameld, van onder andere MKB-Nederland. En ook de vaste rubrieken ‘Fiscaal strafrecht’, ‘Model onder de aandacht’ en ‘Vraag en antwoord’ zijn weer terug te vinden in het verenigingsnieuws, net als de boekenrecensies.

Online- en tabletversie
Ben je lid? Dan ontvang je Het Register nr. 3 op donderdag 16 juni 2022 per post. Op onze website vind je ook een bladerbare en te downloaden variant van dit nummer en eerdere uitgaven van Het Register.

Downloadbaar bestand

Het_Register_03_2022_web.pdf

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten