Voorzitter van Jong RB, Daniel van Meijgaarden, sprak afgelopen maand op een bijeenkomst van VCP Young Professionals over de woningmarkt in Nederland, samen met onder andere Woonbond directeur Zeno Winkels. Aanwezigen waren deelnemers van de jongerendenktank van de organisatie. Via de denktank wil VCP Young Professionals realiseren dat er meer met jongeren wordt gesproken in plaats van over jongeren. Een doelstelling waar ook Jong RB zich voor inzet.

Daniel van Meijgaarden ging in de bijeenkomst in op de laatste ontwikkelingen op de woningmarkt. Zo belichtte hij onder andere de positie van starters en de fiscale posities van beleggers. Verder schonk Van Meijgaarden aandacht aan de oplossingsrichtingen om de situatie voor starters te verbeteren. Zo kwamen onder andere een langere aflossingsperiode, belasten van huurinkomsten en lager belasten van bouwen aan bod.

Aanleiding van de deelname van Van Meijgaarden is het manifest van Jong RB en de gesprekken die Jong RB voert met verschillende jongerenorganisaties.

Een nadere toelichting over de standpunten van Jong RB met betrekking tot de woningmarkt vind je hier.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten