Marathon

Inmiddels ben ik alweer een half jaar in functie als algemeen directeur. Vorig jaar rond deze tijd voelde als een marathon, met de winter in aantocht en de periode ná Prinsjesdag en vóór de kerst. In de fiscale praktijk is het in deze periode altijd druk. Ik heb mij altijd afgevraagd waarom. Was het omdat de CFO’s en DGA’s nog eens kritisch naar het jaarplan keken en erachter kwamen welke plannen dit jaar nog moeten worden gerealiseerd? Of omdat structuren nog voor het jaareinde moeten worden gereorganiseerd, de WKR nog moet worden benut of dat nog snel moet worden ingespeeld op fiscale wetgeving, fiscale deadlines of peildata voor het nieuwe jaar? Of wellicht omdat klanten nog met raad en daad bijgestaan moeten worden met eindejaarstips? Hoe het ook zij, het lijkt altijd wel een marathon.

Binnen het Register Belastingadviseurs hebben we afgelopen periode echt gesprint. Maar van een cooling down is geen sprake. Ook hier lopen wij in de pas en vloeit de sprint naadloos over in de marathon. Wij ademen immers mee met de fiscale praktijk. Updaten van onze praktijknotities als gevolg van het Belastingplan, relevante cursussen om dit jaar alsook volgend jaar het verschil te maken en zodat leden kunnen voldoen aan hun PE-verplichting, de eindejaarstips voor klanten van onze leden, onze Agrodag, etc. etc. Naast het fiscale geweld hebben wij ook nog in deze periode een drukke agenda. Het tekenen van het koepelconvenant Horizontaal Toezicht bijvoorbeeld, maar ook het inplannen van afspraken en het continueren/uitbreiden van afspraken om onze ledenvoordelen voor 2024 zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Wij spreken met andere (koepel)organisaties over samenwerkingen in 2024 op het gebied van kennisdeling, opleidingen en het vergroten van de gezamenlijke impact. Wij evalueren projecten en lijnen weer nieuwe projecten op voor 2024. De voorbereidingen van de ALV zijn in volle gang en alle portefeuilles draaien op volle toeren. We bellen docenten en locaties voor het vastleggen van het programma 2024 voor opleidingen en PE, wij verbeteren onze website en draaien pilots met eigen studio of virtual classrooms. Wij zijn druk met het bezoeken van leden, het voorbereiden van onboardingsprogramma’s voor nieuwe leden en het opstellen van de begroting voor 2024. En dat is alleen nog maar een korte samenvatting van afgelopen week. Kortom: een marathon tot het einde van het jaar.

Dit heeft ons echter wel geïnspireerd om dan ook maar meteen door te pakken en eens te kijken of wij als team volgend jaar ook niet samen de marathon kunnen lopen in Den Haag. We hebben dan immers veel trainingsuren erop zitten. Ik ben benieuwd of onze leden ook deze marathon ervaren en in training zijn. Loopt u mee?  

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten