Zand

Ik moet er niks van hebben, van zand. Kleine korrels die overal verschijnen, tussen gaan zitten en ogenschijnlijk zichzelf blijven vermenigvuldigen.

Het leek een ontzettend goed idee. In de herfstvakantie een midweek naar het strand met het gezin. Je moet ze toch af en toe uitlaten. Papa kan dan werken in Den Haag, en de combinatie vaan een iets beperktere reistijd en vroeg beginnen geeft de mogelijkheid om aan het einde van de dag een heerlijke strandwandeling te maken en in een strandtent een visje te eten. Daar is dan ook geen woord aan gelogen, maar dat zand….

Over liegen gesproken beste leden, laat u zich niet verleiden om een ‘beach villa’ aan het strand te boeken. Ik ben inmiddels goed gewend om te delegeren en erop te vertrouwen dat het goed komt, maar thuis is dat van een andere orde. Dat van dat ‘beach‘ klopt. Direct aan het strand. Wat ze er alleen niet bij vertellen is dat het onderscheid tussen binnen en buiten na een halve dag niet meer te maken is. Blijkbaar blijft zand plakken aan kinderen als een magneet. Overal zand, in de douche,  op de bank, in het bed, op de kaas………echt overal zand. 

Ook de meewerkend voorman van het gezin ontkomt er niet aan. Zand in mijn nette schoenen, oren, kladblok, laptop, het lijkt elke meeting weer te verschijnen deze week op kantoor. Nodig de kinderen gezellig uit voor een dagje Den Haag om op kantoor mee te lunchen, en we kunnen een week zandkastelen bouwen met het hele team. Overigens vonden ze het fantastisch, blijkbaar vinden mijn collega’s het nodig al die kinderen naast al het zand ook nog met suiker (en zure matten!!) te verwennen.

Maar van die ‘villa’ is niks waar. Deed mij weer terugdenken aan mijn studenten studio, maar dan kleiner. Tegenwoordig noemt men het een ‘Tiny House’. Net zo gehorig, dat wel. Maar wat vonden ze het geweldig, schelpen en botten verzamelen op het strand. Botten…..misschien wel uit het pleistoceen. Mooi souveniertje uit de ijstijd. Mogelijk ook het slachtafval van de slagers op de Maasvlakte van 100 jaar geleden. Wie zal het zeggen. Recht afgezaagde stukken bot, hadden ze dat al in de tijd van de mammoet?

Mooie tijd om weer naar huis te gaan. Pakken naar de stomerij. Weg met dat zand. 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten