Op 24 december 2021 heeft de Hoge Raad een langverwachte uitspraak over de box 3 heffing gedaan. Onder omstandigheden zou deze heffing is strijd zijn met art. 1 van EP2 (het recht op ongestoord genot van eigendom) in combinatie met art. 14 EVRM3 (het verbod op discriminatie).

Webinar Cor Overduin
Cor Overduin is namens de Bond van Belastingbetalers betrokken geweest bij alle proefprocedures rond dit arrest. Hij neemt je, tijdens een webinar op 14 februari, graag mee in een analyse van het arrest en de impact op de belastingaangifte inzake box 3. Heb jij dus vragen of wil je meer weten over het arrest en de gevolgen voor de belastingpraktijk? Zorg dan dat je je aanmeldt! Komt 14 februari niet goed uit? Geen probleem, het webinar blijft na deze datum nog drie maanden beschikbaar om terug te kijken.

Schrijf je direct in

Update notitie
Op 28 januari 2022 heeft de staatssecretaris van Financiën de Kamervragen van de leden Van der Lee, Van Dijk, Omtzigt, Idsinga en Hammelburg beantwoord. Naar aanleiding van deze antwoorden is de notitie ‘Arrest HR 24-12-2021 (box 3): hoe te handelen’ geüpdatet. Leden van het RB kunnen de geüpdatete notitie vinden op ons Fiscaal Kennisplatform.

Op 2 februari 2022 vond een debat in de Tweede Kamer plaats over hoe het kabinet uitvoering gaat geven aan het rechtsherstel van het HR uitspraak van 24 december 2021. Op 1 februari heeft de staatssecretaris via een kamerbrief de Tweede Kamer laten weten dat op 4 februari 2022 de collectieve uitspraak op het massaal bezwaar op hoofdlijnen in de Staatscourant en op de website van de Belastingdienst publiceert. Later dit jaar wordt door het kabinet een nadere invulling van het rechtsherstel gepubliceerd. De notitie ‘Arrest HR 24-12-2021 (box 3): hoe te handelen’ zal regelmatig worden geüpdatet. Houd de nieuwsberichten van het RB in de gaten.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten