Gisteren was een bijzondere dag voor prof. dr. Leo Stevens en voor ons als beroepsvereniging. De afgelopen maanden heeft in het teken gestaan de publicatie van de derde druk van het Handboek Inkomstenbelasting 2001 en de spin-off ‘Nieuwe dynamiek in het fiscale mkb-beleid’. Na een goede samenwerking tussen de heer Stevens, Kluwer en ons zijn gisteren de boeken gepubliceerd.

Ter ere van deze publicaties heeft Leo Stevens gisteren zijn boeken overhandigd aan staatssecretaris van Financiën Hans Vijlbrief. Dit was een bijzonder moment, waar ons bestuurslid Martin Hommersom en onze directeur Therèse van Westende ook bij aanwezig waren. De overhandiging van de boeken werd gevolgd door een open gesprek over wederzijds vertrouwen, en samenwerking tussen de Belastingdienst, mkb-adviseurs en beroepsorganisaties. Uit het gesprek kwam naar voren dat het essentieel is om met elkaar de ruimte op te zoeken en te gericht te zijn op zingeving en maatschappelijke ontwikkeling.

Concrete zaken die Leo en Martin namens onze vereniging bij de staatssecretaris onder de aandacht brachten, waren het missen van de noodzaak voor het wetsvoorstel Excessief Lenen, en hulp van Financiën om het kaf van het koren te scheiden in de wereld van belastingadviseurs, bijvoorbeeld door verdere regulering van het Becon-overleg. Voor beide zaken toonde de staatssecretaris zich bereid om hierover na te denken.

De besproken samenwerking betreft een groot aantal stakeholders en daarom hebben we hierover een persbericht geschreven.

Recente nieuwsberichten