Aandachtspunten bij de btw-aangifte 

8 oktober 2024 | 16.00 – 21.00 uur | BCN Eindhoven

Heb je de verantwoordelijkheid voor het indienen van btw-aangiften, zij het incidenteel of op regelmatige basis? Maar weet je eigenlijk elke details er schuilgaan achter de rubrieken in de aangifte? Een grondiger begrip hiervan verbetert niet alleen de kwaliteit van de btw-aangifte, maar geeft ook een vollediger beeld van de btw-positie van jouw klant. 

Tijdens deze cursus behandelen we op een praktische en interactieve manier de aandachtspunten en handige tips met betrekking tot de reguliere btw-aangifte, de Opgaaf ICP, de suppletieaangifte en de btw-aangifte via het éénloketsysteem.

 Bekijk cursus  

 

Herstructurering en overdrachtsbelasting

23 september 2024 | 16.00 – 21.00 uur | Van der Valk Vianen

Wanneer er vastgoed betrokken is bij een herstructurering, volgt vaak de vraag: is er overdrachtsbelasting verschuldigd? Denk aan de volgende situaties: de inbreng in een personenvennootschap, een omzetting van een vennootschap in een rechtspersoon met een in aandelen verdeeld kapitaal, een fusie, (af)splitsing of interne reorganisatie.

Om deze vraag te kunnen beantwoorden moet er naar verschillende punten gekeken worden. Is er sprake van een ‘verkrijging’ voor de overdrachtsbelasting? Is deze verkrijging direct of indirect? Is er een vrijstelling van toepassing? En zijn er in het verleden vrijstellingen toegepast? Deze zaken moeten goed uitgezocht worden, anders kan dat tot desastreuze gevolgen leiden. Een goed advies hierover is daarom ook ontzettend belangrijk.

Laat je bijpraten over dit thema. In het eerste deel van de cursus wordt aandacht besteed aan de (algemene) vraag wanneer sprake is van een ‘verkrijging’ voor de overdrachtsbelasting. Zowel de directe (‘stenen’) verkrijging als ook de indirecte (‘OZR’) verkrijging wordt besproken. In het tweede deel maken we vervolgens de verdieping naar het thema ‘herstructureringen’.

 Bekijk cursus 

 

Turboliquidatie  

10 oktober | 16.00 – 21.00 uur | BCN Utrecht 

Stel, jouw klant is directeur-grootaandeelhouder (dga) van een holding met een werk-BV. De werk-BV bezit enkele machines, heeft een huurschuld aan de holding en is verwikkeld in een juridische procedure met een schuldeiser. De dga informeert jou dat de machines zijn verkocht aan de holding (waarbij de koopprijs is verrekend) en dat er een bod van 5.000 euro (10% van de schuld) aan de schuldeiser is gedaan, maar dit voorstel is afgewezen. De dga heeft een liquidatiebalans opgesteld, vraagt om jouw advies, verzoekt je een slotaangifte omzetbelasting te doen, en wil de werk-BV uitschrijven uit de KvK. Wat adviseer je?

 Bekijk cursus 

 

Nieuw! Ontwikkelingen internationaal belastingrecht – Masterclass

11 oktober 2024 | 9.30 – 17.30 uur |  Van der Valk Vianen

De achterliggende jaren zijn er veel wijzigingen geweest in de fiscale wetgeving met betrekking tot internationaal opererende bedrijven. De liquidatieverliesregeling en het at arm’s lenghtbeginsel zijn aangescherpt. Er is wetgeving ingevoerd om hybride mismatches tegen te gaan. Verder gelden er nieuwe bronheffingen op dividend-, rente- en royaltybetalingen en is op 1 januari 2024 de Wet Minimumbelasting 2024 in werking getreden.
Ook de fiscale rechter heeft zich niet onbetuigd gelaten. Er is op belangrijke jurisprudentie gewezen, onder meer over de regeling inzake buitenlandse belastingplicht voor de vennootschapsbelasting en over de renteaftrekbeperkingen.
Na het volgen van deze cursus ben je op de hoogte van de huidige stand van zaken en leer je herkennen welke punten in jouw praktijk van belang zijn.

 Bekijk masterclass 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten