Tijdens de ALV in de Brabanthallen was het al aangekondigd: Het RB start met een nieuw en innovatief initiatief: virtuele VTO-sessies. Uit onderzoek en diverse enquêtes is gebleken dat er onder de RB-leden een grote behoefte bestaat om via een vaktechnisch overleg (VTO) op reguliere basis met elkaar kennis te delen en te sparren over fiscale ontwikkelingen. Vanuit onze doelgroepenbenadering is deze behoefte vooral kenbaar gemaakt door zelfstandigen en fiscalisten bij de kleine kantoren waarbij kennisdeling niet makkelijk is.

Welnu, wij van het RB hebben deze handschoen opgepakt en willen gaan starten met virtuele VTO-sessies. Dit worden interactieve sessies waarbij deelnemers aan de hand van recente jurisprudentie actuele kennis opdoen. Dit gebeurt onder vakkundige leiding, zoals jullie uiteraard van ons gewend zijn. De nieuwe jurisprudentie dient daarbij als kapstok die die we vertalen naar de dagelijkse beroepspraktijk van de MKB belastingadviseur. Deze pilot moet aanleiding geven om te kijken of structurele borging binnen onze vereniging wenselijk is.

Learning community voor en door leden

Let op: dit is géén webinar. Nee, de virtuele VTO-sessies zijn zoals gezegd interactieve online bijeenkomsten. In deze sessies zal de relevantie van nieuwe jurisprudentie voor de dagelijkse beroepspraktijk, in het licht van het wettelijke kader worden besproken. Op basis van vaktechnische vragen nemen we gezamenlijk een duik in de wellicht weerbarstige fiscale materie en maken die concreet voor jouw praktijk. We creëren hiermee een ‘learning community’. 
De virtuele VTO-sessies duren maximaal 1,5 uur en we maken voor de online bijeenkomsten gebruik van een specifiek digitaal classroomplatform. Dit platform is zeer geschikt voor de interactieve sessies die wij voor ogen hebben. Bijkomend voordeel: er is géén reistijd.

Pilot-sessie 27 maart

Voordat dit idee van virtuele VTO’s volledig wordt uitgerold, willen wij eerst het bedachte format gaan testen, met één of twee pilotsessies. De feedback en evaluaties van deelnemers aan deze pilotsessies zijn voor ons dan ook zeer waardevol, dit voor de mogelijk verdere verbetering en uitrol van ons idee. 
De eerste pilotsessie is op woensdag 27 maart 2024 van 16.00 tot 17.30 uur. Vanwege het interactieve karakter van de virtuele VTO-sessies kunnen maximaal 15 personen deelnemen. Let op: maandag 25 maart om 16.00 uur zal een korte (maximaal 15 minuten) technische virtuele (test)sessie met de deelnemers plaatsvinden. Dit is nodig om er voor te zorgen dat de pilotsessie van 27 maart technisch vlekkeloos voor iedereen verloopt. 

Vergoeding voor deelname 1,5 PE

De eerste pilotsessie is kosteloos, mits deelgenomen wordt. Omdat wij het belangrijk vinden om dit idee uit te testen wordt de deelname van RB-leden zeer op prijs gesteld en gewaardeerd. 
De pilotsessie van 27 maart wordt afgesloten met een directe korte, verplichte enquête zodat we feedback krijgen. Deelname aan de pilotsessie na invulling van de enquete levert je 1,5 PE op.

Aanmelden voor de pilotsessie van 27 maart

Ben je nieuwsgierig en wil je gebruikmaken van dit unieke aanbod, schrijf je dan in. Je kunt je tot 20 maart inschrijven door een e-mail met je naam en lidnummer te sturen naar: vaktechniek@rb.nl. Je krijgt van ons per e-mail de bevestiging van je deelname. Wacht niet te lang, want vol = vol! 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten