Vandaag sprak Sylvester Schenk, directeur fiscale zaken van het Register Belastingadviseurs, bij BNR Nieuwsradio over de belastingaangifte. In de uitzending ging Schenk in op de uitgestelde datum van de aangifte en de gevolgen van de coronacrisis voor ondernemers.

De bekende datum waarvoor de aangifte gedaan zou moeten zijn is volgens Sylvester Schenk meer iets van vroeger. Er wordt door ondernemers vaker uitstel aangevraagd, waardoor ook de werkzaamheden van de belastingadviseur beter kunnen worden gespreid. De Belastingdienst heeft beloofd soepel met uitstel om te gaan. Schenk zegt vertrouwen te hebben in die belofte: ‘Tijdens de hele crisis zijn de Belastingdienst en ministeries coulant omgegaan met ondernemers. Dus waarom zouden ze dat hier niet doen? Het is ook in hun belang.’

Wat betreft fiscaliteit en corona signaleert Schenk twee trends. Ten eerste de steunmaatregelen. Die maatregelen zijn in de eerste plaats niet fiscaal, maar hebben wel fiscale gevolgen. Ten tweede de gebruikelijke fiscale problemen die gewoon doorgang vinden.

Aansluitend stelt Schenk dat de crisis ook kansen biedt. Het kan het uitgelezen moment zijn om de onderneming die nu minder waard is bijvoorbeeld over te dragen aan de volgende generatie. Ook voor een gecontroleerde stop van een onderneming zou het nu het juiste moment kunnen zijn.

Benieuwd naar de hele uitzending? Luister hier (7-5-2021, vanaf 06.13.45) de uitzending terug.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten