Op maandag 22 november organiseert het associate lectoraat Sustainable Finance & Tax aan de HAN Arnhem dit gelijknamige symposium.

Duurzaamheid is een groot maatschappelijk thema. Burgers en bedrijven staan voor grote investeringen om de klimaatdoelstellingen te halen en om te voldoen aan de Sustainable Development Goals (SDG’s). Om die duurzame doelen daadwerkelijk te halen, kunnen financieel en fiscaal adviseurs een belangrijke, aanjagende rol spelen.

Door meervoudige waarde te creëren ontstaat bovendien ook voor de adviseur zelf een duurzaam businessmodel. Om de beroepsgroep (en de studenten die worden klaargestoomd voor het adviesvak) te helpen haar rol te pakken bij de verduurzamingstransitie, doet de HAN via het associate lectoraat van dr. Fred de Jong onderzoek.

In het kader van dat onderzoek nodigen zij je graag uit om op 22 november 2021 het eerste symposium van dit lectoraat bij te wonen. Zij praten je bij over de duurzaamheidsambities van de overheid en het MKB, die de maatschappelijke uitdagingen illustreren.

Tijdens het symposium zal Fred de Jong de eerste onderzoeksresultaten en zijn visie op de toekomst van financieel en fiscaal advies presenteren. Dit doet hij samen met verschillende gasten: vertegenwoordigers van de overheid, MKB Nederland, belastingadviseurs en onafhankelijk financieel adviseurs.

Interactie met het publiek zal zeker niet ontbreken; er is daarvoor plenair de gelegenheid onder leiding van lector Financial Control, dr. Koos Wagensveld.

Het programma is als volgt:

  • Ontvangst
  • Welkom door Yvonne de Haan (lid College van Bestuur HAN) en Koos Wagensveld (lector Financial Control)
  • Bijdrage Sandra Pellegrom (SDG coördinator Nederlandse overheid) over de SDG’s en de duurzame ambities voor Nederland
  • Bijdrage MKB Nederland over de duurzaamheidstransitie in het MKB en de rol van de financiële sector hierbij
  • Kenniscollege dr. Fred de Jong over de duurzame toekomst van het financieel en fiscaal advies
  • Plenaire interactie met Enno Wiertsema (directeur brancheorganisatie financieel adviseurs Adfiz), Martin Hommersom (bestuurslid Register Belastingadviseurs) en Sandra Pellegrom
  • Start netwerkborrel

Aanmelden kan via de website van de HAN Arnhem.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten