Nieuw: De dga, managementovereenkomsten en sociale verzekeringsplicht

19 juni 2024 | 15.00 – 17.00 uur | live webinar

In deze webinar komt vooral aan bod onder welke omstandigheden een directeur/ grootaandeelhouder (dga) sociaal verzekerd kan zijn. Daarbij gaat het met name om indirecte minderheidsaandeelhouders. In die situatie heeft de dga een arbeidsovereenkomst gesloten met zijn eigen personal holding en de personal holding een managementovereenkomst met de werkmaatschappij. In dat geval is voor de SV-plicht de redactie van de voorwaarden en bepalingen van die managementovereenkomst erg belangrijk, maar natuurlijk ook het daadwerkelijk nakomen van die voorwaarden en bepalingen.
Daarnaast komt onder andere de hoogte van de managementfee in relatie tot het dga-loon aan de orde.

Je ontvangt als deelnemer aan deze webinar voorbeelden van een arbeidsovereenkomst van een dga en managementovereenkomsten, onder andere een overeenkomst tussen een werkmaatschappij met meerdere personal holdings, waarbij aandacht wordt besteed aan de SV-problematiek.

 Bekijk webinar 

 

RB Summercourse – Fiscale aspecten van vastgoed

29 + 30 augustus | 9.00 – 21.00 uur (29 aug) en 9.00 – 17.15 (30 aug)

Ben jij een adviseur die wil uitblinken in het complexe landschap van vastgoedfiscaliteit? Want wat speelt er veel op dit vlak! De ondernemer die nog eens moet nadenken of vastgoed nog wel een goed pensioen is. Verduurzaming van woningen. Financieringsaspecten. Tijdens deze tweedaagse cursus verken je dit onderwerp in de breedte en diepte met vier vakspecialisten.

 Bekijk cursus 

 

Terugkijk-webinar  Impact Box 3: uitspraken Hoge Raad 

Naar eigen wens terugkijken!

Op donderdag 6 juni 2024 deed de Hoge Raad openbaar uitspraak in vijf belangwekkende zaken over de heffing van inkomstenbelasting in box 3 na invoering van de Wet rechtsherstel Box 3.

Dit webinar is verzorgd door onze topsprekers en specialisten: mr. E.A. van Uunen, Fiscaal Directeur mr. Sylvester Schenk RB en Box 3-specialist van eigen Bureau Vaktechniek Arjan Knol CFP/RB. Zij gaan uitgebreid in op alle vragen die voortkomen uit de gewezen arresten, zoals: Wat is nu de stand van zaken van rechtsherstel box 3 en welke gevolgen heeft dit voor de Overbruggingswet box 3? Wat houden deze uitspraken in en welke gevolgen heeft dit voor de belastingplichtige met box 3 vermogen? Wat moet ik als mkb-adviseur na de gewezen arresten van de Hoge Raad doen voor mijn klanten?
Op alle vragen die in de praktijk spelen in navolging op de uitspraken van de Hoge Raad krijg je tijdens dit terugkijk-webinar antwoord.

 Bekijk webinar 

 

Opleiding Fundament theorie financiële planning (CFP) 

Start: 11 september | 14.30 – 21.00 | Van der Valk Vianen

Wil je de verschillende disciplines van financiële planning kunnen toepassen in je adviespraktijk? Het Register Belastingadviseurs verzorgt al enkele jaren de hbo(plus)-opleiding Fundament theorie financiële planning (CFP), speciaal opgezet voor belastingadviseurs. Je leert de theorie toepassen aan de hand van casusposities.

Tijdens zes colleges komen achtereenvolgens de volgende onderwerpen aan bod:
– Fiscaal recht
– Familie
– Beleggen/Financiële rekenkunde
– Financieren
– Toekomstvoorzieningen
– Ondernemer

Deze cursus start op woensdag 11 september en eindigt op woensdag 11 december 2024.
Het complete programma inclusief data en studiebelasting, vind je online in het gouden blok aan de rechterkant onder ‘Studiewijzer’.

 Bekijk opleiding 

 

 

 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten