Elke jaar publiceert de Belastingdienst de Landelijke Landbouwnormen waarin de normbedragen voor de meest gangbare kostenposten en voor bepaalde bedrijfsmiddelen en voorraden voor agrarische bedrijven zijn te vinden. Deze normen gelden alleen voor ondernemers en alleen voor agrarische activiteiten in Nederland. Ondernemers moeten de normen gebruiken om de jaarwinst van het bedrijf te bepalen en aan te geven in de aangiften inkomstenbelasting en vennootschapsbelasting.

Vooruitlopend op de publicatie van de Landelijke Landbouwnormen voor het jaar 2023 publiceert de Belastingdienst alvast de normbedragen 2023 voor het eigen verbruik van de meest gangbare agrarische producten en richtlijnen voor het privégedeelte van de kosten van energie en water. In de laatste btw-aangifte over het jaar 2023 kan de agrariër met deze normbedragen al rekening houden. Naar verwachting zal de Landelijke Landbouwnormen voor het jaar 2023 begin 2024 gepubliceerd worden.

PE-cursus RB-Agrodag – Op en rond het erf

Ontdek nu alles over agro in ons interessante fysieke PE-cursus ‘RB-Agrodag – Op en rond het erf’ van 14 december 2023 in Zwolle. Mis deze unieke kans niet om volledig op de hoogte te zijn van de nieuwste ontwikkelingen in agro. Bovendien, als kers op de taart, verdien je waardevolle PE-punten door deel te nemen! Wacht niet langer en schrijf je vandaag nog in!

 PE-cursus RB-Agrodag – Op en rond het erf 

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten