Mei is altijd een gekke maand met meerdere dagen vrij van werk. Dat betekent: ruimte voor cursussen! We hebben deze maand nog een aantal plekken beschikbaar.

Als je de basiskennis van personenvennootschappen beheerst dan is de verdiepingscursus  op 17 mei wat voor jou. De fiscale aspecten van de maatschap, vof en cv worden behandeld. De nadruk ligt op het thema bedrijfsopvolging, maar ook het conceptwetsvoorstel Modernisering personenvennootschappen van oktober 2022 en recente jurisprudentie. Na deze cursus heb je parate kennis over personenvennootschappen en kun je dit direct toepassen in jouw advies aan klanten.

Herken je dat, de onduidelijkheden van de ontbinding van een besloten vennootschap? Hoe zit het met de plicht om een jaarrekening op te stellen van een bv die geliquideerd is? En wat zijn de gevolgen voor een aandeelhouder als een vennootschap ontbonden wordt? Het zijn enkele vraagstukken die je gaat leren in de  cursus Ontbinding van een bv – juridisch en fiscaal op 23 mei. Na deze cursus weet je hoe de ontbindingsprocedure verloopt en ben je beter in staat om te anticiperen op de ontbinding van een vennootschap.

Soms is één bv, bijvoorbeeld een zzp-bv, voldoende. Maar meestal is het wenselijk om een wat meer uitgebreide bv-structuur te creëren bestaande uit bijvoorbeeld een holding, een vastgoed-bv, een materieel-bv en één of meerdere werkmaatschappijen. Hoe pak je dit aan in de praktijk? Dat kun je 31 mei leren in de cursus Herstructurering breed inclusief de rekentechniek. Je leert hier hoe je de vennootschapsstructuur fiscaal en/of juridisch optimaliseert aan de hand van een casus.

Deel dit nieuwsbericht

Recente nieuwsberichten