In de afgelopen jaren beïnvloedt slimme technologie steeds meer ons dagelijks leven. Waar het begon met industrieel machinewerk dat werd overgenomen door robots, heeft de computer inmiddels veel meer taken van de mens opgepakt.

Ook in de fiscaliteit staat technologie niet stil. Door hoge werkdruk, veranderende klantbehoefte en complexere wetgeving wordt het gebruik van slimme online systemen en software steeds belangrijker. Een voorbeeld is machine learning. Dit staat nog redelijk in de kinderschoenen, maar voor audits en onderzoek gaat het een steeds grote rol spelen. Een ander voorbeeld is blockchain. Deze technologie is te gebruiken voor het reduceren van btw carrouselfraude of bij onroerendezaakbelastingen in combinatie met registratie van eigenaarschap.

Samenwerking Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL

Samen met Wolters Kluwer en I.AMDIGITAL heeft het RB het programma ‘Digitale transformatie en tax technology voor de fiscalist’ opgezet. Dit is een laagdrempelig e-learningtraject, vooral voor kleinere kantoren. Je start met een online scan, om je digitale niveau vast te stellen. Daarna volg je acht uur aan e-learning en je sluit af met een bootcamp, waarbij we samen met jou ook weer nieuwe ideeën proberen te bedenken waar wij als vereniging weer vervolg aan kunnen geven.

Benieuwd naar de inhoud?

In de aanloop naar livegang hebben we diverse onderdelen uit het programma uitgelicht. Samen geven ze een aardig plaatje van de inhoud. Ben je dus heel benieuwd? Lees dan vooral de previews even door.

Uitvoerig getest

Digitalisering is niet nieuw, tax ook niet. De combinatie is echter uniek en nog nooit gemaakt. Dit programma is specifiek ontworpen is rondom de adviespraktijk van de fiscalist. Om zeker te weten dat een fiscalist hier ook echt wat aan heeft, lieten we dit testen. Een team van fiscalisten is losgelaten op de inhoud van het programma, voordat dit definitief gemaakt is. Benieuwd naar hun ervaringen?

Interessante artikelen over technologie

Kun je niet wachten om je te verdiepen in dit technologische thema? Wolters Kluwer heeft enkele interessante artikelen beschikbaar gesteld die we graag met je delen. Deze gaan o.a. over algoritmen in belastingrecht en machine learning, kunstmatige intelligentie en blockchaintechnologie in de fiscaliteit. Download het hele pakket aan artikelen hieronder. We wijzen je daarbij ook op de disclaimer van Wolters Kluwer.