Het Register Belastingadviseurs biedt sinds 2021 diverse onderwijsprogramma’s aan. Dit zijn bundelingen van cursussen of modules ontwikkeld rond een thema of doelgroep.

Themaprogramma’s zijn ‘Digitale transformatie en tax technology voor de fiscalist’ en ‘Tax & technology’. Beide programma’s hebben betrekking op hetzelfde thema, namelijk tax technology. Bij doelgroepen hebben we al een programma voor vrouwen, namelijk ‘Vrouwen in de fiscaliteit’. Een nieuw programma in deze categorie wordt het programma Belastingconsulent. Dit nieuwe programma richt zich met name op ondernemersadviseurs, administrateurs of aangiftemedewerkers die fiscale kennis willen uitbreiden.

Opzet programma

Het RB biedt met de opleiding RB Academy de mogelijkheid om door te studeren tot Register Belastingadviseur, met een titel en een inschrijving binnen de vereniging. Vanuit kantoren ontving de verenging de wens tot een korter programma. De vraag naar de titel en het adviseurschap bleek namelijk niet altijd aanwezig, maar fiscale kennis van een stevigere basis voorzien was wel gewenst. In deze gevallen waren de leerlijnen binnen de RB Academy te zwaar.

Met de expertise uit het onderwijshuis hebben we het programma Belastingconsulent opgezet Hierbij maken we gebruik van 15 RB Academy modules, die focussen op het vergroten van fiscaal inhoudelijke kennis. Er wordt verdiept in onderwerpen zoals vermogensrecht, ondernemingsrecht, inkomstenbelasting, vennootschapsbelasting, loonheffingen en omzetbelasting. Elke module wordt afgesloten met een schriftelijk examen en na succesvolle afsluiting van alle 15 modules ontvang je het diploma Belastingconsulent. In totaal krijg je hier vijf jaar de tijd voor vanaf het moment van inschrijving.

Voor wie?

Ben jij werkzaam als ondernemersadviseur of klantbeheerder en heb je geen fiscale vooropleiding? Of ben jij op zoek naar fiscale verdieping voor jezelf of je medewerkers? Is het niet jouw doel om belastingadviseur te worden, maar wil je wel je fiscale kennis uitbreiden? Kijk dan eens naar ons nieuwe onderwijsprogramma tot belastingconsulent.