Horecaondernemers hebben dagelijks te maken met btw. Het coronatijdperk heeft de horeca hard getroffen. Wat zijn de btw-gevolgen? Vallen prestaties van horecaondernemers onder het verlaagde tarief van 9% of onder het algemene tarief van 21%? Wanneer wordt wel of niet btw afgedragen over munten? Hoe bepaalt de Belastingdienst de brutowinstmarges? Wat is de tarieftoepassing bij bijvoorbeeld mixdrankjes, feesten/partijen en vergaderarrangementen?
Daarnaast verrichten horecaondernemers ook prestaties waar zowel 9%- als 21%-goederen in zitten. Voor horecaondernemers in jouw klantenkring is het interessant om te weten waar de Belastingdienst op let bij btw-controles in de horecabranche. Na het volgen van deze cursus kun je ze hier goed op voorbereiden.

Wat ga je leren in de cursus Btw en horeca?

  • Verlaagd tarief en horeca;
  • Arrangementen;
  • Vergoedingen/kortingen;
  • Tarief;
  • Margekillers in de horeca;
  • Factuurstelsel/kasstelsel;
  • Aftrek voorbelasting en BUA.

Leerdoelen en leerresultaten

  • Je weet waar de Belastingdienst op let bij btw-controles;
  • Je bent op de hoogte van de meest relevante btw-aspecten in de horeca;
  • Je weet hoe je moet omgaan met de verschillende tarieven;
  • Je kunt risico’s beperken en kansen op btw-gebied benutten.

Rooster

Maak een selectie

Evenement informatie

Er zijn momenteel geen momenten gepland. Kijk op een later moment nog eens.

Docenten

Vragen over deze cursus?

Ina van Driel

Ina van Driel